-

SANAYİMİZ HEDEFLENEN NOKTAYA DOĞRU İLERLİYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk iki ayında 8 milyon 562 bin dolar olan ihracat, 2013 yılı aynı aylarına göre 3 milyon 757 bin dolarlık artışla 12 milyon 319 bin dolar olarak gerçekleşti.

SANAYİMİZ HEDEFLENEN NOKTAYA DOĞRU İLERLİYOR
01 Ocak 2015 - 01:01
AKSARAY’IN İHRACATINI ARTIRAN SEKTÖRLER

Kentin ihracatının büyük bölümünü Makine ve aksamları, Taşıt Araçları ve yan sanayi, Kimyevi maddeler ve mamulleri ile Çelik sektöründeki ürünler oluşturdu. Aksaray TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet KOÇAŞ, yaptığı açıklamada, ihracatta sürekli çeşitliliğe gidildiğini, bunun ildeki ihracat kapasitesini arttırdığını söyledi.

Geçen yılın ilk iki ayı ihracat rakamlarına göre bu yıl %44 ihracat rakamlarımızda artış olmuştur. Yine ilimizde ihracatçı firma sayısı 2013 yılında 26 iken 2014 yılında 47 firmaya yükselmiştir. Bu performansla gidilmesi halinde 2013 yılında 73.050 milyon dolar olan il ihracatının, bu yılsonunda 100 milyon dolar seviyesine çıkarmak hedefindeyiz.

Aksaray büyüyor kabuğuna sığmıyor siz değerli sanayilerimiz yapmış olduğunuz çalışmalarla ilimizin daha zenginleşmesi noktasında çok büyük emek harcadığınızı biliyorum. Hepinize şükranlarımı ifade ederken bu rakamların daha ileri noktalara taşınmasında daha fazla firma ile daha fazla ülkeye, daha çeşitli ürün çeşidi ile ihracat yapabilir olma hedefinin peşinde olacağız ”Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum