-

Alaeddin Tepesi Açık Hava Müzesi Olacak

Alaeddin Tepesi’ndeki düzenlemesi çalışmaları kapsamında bölgeyi inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Orduevi binası ve Kılıçarslan Köşkü’ndeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Alaeddin Tepesi Açık Hava Müzesi Olacak
01 Ocak 2015 - 01:01
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alaeddin Tepesi’ndeki dönüşüm ve yenileme çalışmalarını daire başkanlarıyla birlikte yerinde inceledi. Alaeddin Tepesi’ndeki çalışmaların istenen seviyeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akyürek, 1 milyondan fazla lale, sümbül ve çiçekli bitkinin tepenin cazibesini artırdığını belirterek “Lale, sümbül ve diğer çiçek türleriyle mesire alanı haline gelen Alaeddin Tepesi, adeta açık hava müzesi gibi oldu.

Alaeddin Tepesi’ni görmeyenleri, burayı mutlaka gezmeye davet ediyoruz” dedi. ORDUEVİ, YENİ VE MODERN BİNASINA TAŞINACAK Akyürek, “Hemşerilerimiz, bütün Konya insanı ya da Konya’ya dışarıdan ziyarete gelen insanların buraları gezdiğini ve burada dinlendiğini memnuniyetle görüyoruz. Görmeyen, gelmeyen hemşerimiz varsa Alaeddin Tepesi’ni görmeye davet ediyoruz. Buradaki çalışmalar bir bütün olarak 1 yıl içinde tamamlanacak. Çünkü tepede konumlanan Orduevi’nin kaldırılması, yeni orduevinin tamamlanmasıyla mümkün olacak. Kılıçarslan Köşkü’nün yapımı ve çevresinin düzenlenmesi ile ilgili Anıtlar Kurulu ile birlikte yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Yeni Orduevi inşaatımız tamamlanma aşamasında.

Meram Yeni Yol girişinde eski Ordu Pazarı bölgesinde güzel bir orduevi binası yapıyoruz. Yeni binayı Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Daha sonra Alaeddin Tepesi’ndeki Orduevi binasını, Alaeddin Tepesi’ndeki tarihi dokuya uygun bir düzenlemeyle yıkarak, burayı adeta bir açık hava müzesine çevirmiş olacağız” diye konuştu. Alaeddin Tepesi’ndeki incelemeler sırasında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle Konya’da bulunan Irak Kerkük İlahi Gurubu Başkanı Şeyh Adil Mollaoğlu da Başkan Tahir Akyürek'e çeşitli hediyeler verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum