-

Hastanede randevulu sisteme alıştık "Alo 182"yi ara, sıra bekleme

Aksaray halkı; MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) üzerinden randevu almaya alıştı. 2013 yılının ilk 6 ayında 55 bin 760 hasta, ‘Alo 182’ Çağrı Merkezini kullanarak veya www.hastanerandevu.gov.tr adresi üzerinden randevu alarak, Aksaray Devlet Hastanesinde sıra beklemeksizin muayene oldu.

Hastanede randevulu sisteme alıştık "Alo 182"yi ara, sıra bekleme
02 Ocak 2015 - 00:02
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Ahmet Korkmaz “ Aksaray Devlet Hastanesinin polikliniklerinden günlük 4-5 bin hasta muayene olmakta, bu hastaların ortalama 500-1000 tanesi randevulu hastadır.  Her geçen günde randevulu hasta sayımız artmaktadır.  Bu rakamlar Aksaray halkının kısa zamanda randevulu sisteme alıştığını göstermektedir. Randevu alarak hastanemize gelen hastalar poliklinikler önünde sıra beklemek zorunda kalmadan, kendisinin belirlemiş olduğu randevu saatinde rahatlıkla muayenesini olmakta, zaman kaybını ortadan kaldırmaktadır. Hasta ve hasta yakınları için ‘Alo 182’ Çağrı Merkezinden veya www.hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu almak, muayenede ayrıcalıktır, randevusuz hastalara kıyasla daha kısa sürede muayene olmaktır ”dedi.

Hastane Yöneticisi Uz.Dr. Korkmaz “2013 yılının ilk 6 ayında, Aksaray Devlet Hastanesinde 538 bin 213 hasta muayene olmuştur. Bu rakamın yaklaşık %10’u toplamda 55 bin 760 hasta Alo 182 Çağrı Merkezini veya internet üzerinden www.hastanerandevu.gov.tr adresini kullanarak randevu alan hastalardır. MHRS’de ülkemiz ortalamasına bakıldığında bu rakamlar Aksaray Devlet Hastanesi için küçümsenemeyecek bir rakamdır” dedi.

MHRS’den(Merkezi Hastane Randevu Sistemi) Nasıl Randevu Alınır?

Hasta ve hasta yakınları günün 24 saati; ‘Alo 182’ Çağrı Merkezini arayarak veya www.hastanerandevu.gov.tr  adresi ya da akıllı telefonlarda MHRS uygulamasını kullanarak, Polikliniklerinden istedikleri gün ve saate randevu alabilirler. www.hastanerandevu.gov.tr adresinden veya akıllı telefonlar üzerinden randevu almak tamamen ücretsizdir. 

Randevu alırken bilinmesi gereken temel kurallar

En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Randevu aldığınız saatin en az 80 dakika öncesinde randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz başka tarihli randevu oluşturabilirsiniz. Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum