-

Akyürek '' Konya, Anadolu Çadırının Orta Direğidir ''

Basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Yeni Büyükşehir” ve “Yeni Konya” döneminde dünyaya çok özel bir model sunabileceklerini söyledi.

Akyürek '' Konya, Anadolu Çadırının Orta Direğidir ''
07 Nisan 2014 - 11:53
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da görev yapan ulusal ve yerel basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Japon Parkı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Akyürek, medeniyetlerin şehirlerden doğduğunu belirterek, 21. yüzyılda kendi değerleriyle barışık bir modernleşmeyi hep birlikte gerçekleştirmek gerektiğini söyledi.

 HEPİMİZİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLATMASI GEREKİYOR 

Konya’nın geleneksellik ile moderni birleştirebilen, farklılıkları azaltabilen, gelir dağılımını dengeleyebilecek, fakiri zengini aynı mahallede oturabilecek bir modeli 21. yüzyıl şehirciliğine sunabileceğini kaydeden Başkan Akyürek, dünyada Konya özelliğinde çok şehir olmadığını ifade etti.

 Başkan Akyürek, “Yeni Büyükşehir, “Yeni Konya” döneminde dünyaya çok özel bir model sunabiliriz. İnsanları mutlu, yaşanabilir şehircilik uygulamalarının tamamı uygulanan, asfaltsız, meydansız köy kalmamış, çeşmesiz mahalle kalmamış bir şehir oluşturabiliriz. Kanun gereği ‘Yeni Büyükşehir’ ve ‘Yeni Konya’ dönemi başlamışsa hepimizin, Konya’daki tüm kuruluşların da yeni dönem başlatması gerekiyor. Artık 40 bin 800 kilometrekarelik alanda belediye olarak çok daha fazla koşturacağız. Tüm kuruluşlarımızın, iş adamları derneklerinin, sivil toplum kuruluşlarının, basın kuruluşlarının yapmaları gerekenlerle ilgili değerlendirmelerine şehrimizin ihtiyacı var. Artık en küçük köyümüz de Konya’nın mahallesi haline geldi” dedi.

 DEMOKRATİK STANDARTLARDA DÜNYAYA MODEL OLABİLİRİZ 

Bütünleşmenin kolaylaşmasını ve hızlanmasını sağlamak gerektiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, Konya’nın demokratik standartlar konusunda da dünyaya model olabileceğini söyledi. Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Mahalle Meclisleriyle, halk buluşmalarıyla, karşılıklı saygıya bağlı çalışmalarla dünyaya çok daha ileri bir özgürlükler modeli sunabiliriz. Hem şehircilik, hem şeffaf yönetim, hem katılımcılık, hem de karakterli duruş açısından model olabiliriz. Başta Büyükşehir olmak üzere Konya belediyeleri olarak hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yapmayız. Yeni dönemde daha büyük bir kurumsal yapı ortaya çıkıyor. Elimizden geldiği kadar tam şeffaflık ve tam katılımcılıkla çalışmayı sürdürmek istiyoruz.”

 KONYA, MEDENİYET ÜRETEN MERKEZDİR 

Konuşmasında Konya’nın Anadolu çadırının orta direği olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Bu bir slogan değildir. Türk-İslam medeniyetini Anadolu’da kuran Konya’dır. Medeniyet üreten merkez Konya’dır. Bize vatan olarak miras bırakılan Anadolu’nun merkezi Konya’dır. Konya, 21. yüzyıl şehirciliğinde de inanç ve değerlerini koruyarak gelişirken, 21. yüzyılın önemli şehirlerinden biri olma fırsatını bu geçmişle birlikte yakalayacaktır. İhlasla, samimiyetle, kendimizin için değil, vatanımız, milletimiz ve şehrimiz için çalışma sözünü veriyoruz. Yarım kalan yatırımlar tamamlanacak ve yeni projeler hayata geçirilecek” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum