-

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SÜPER FİNAL TEST ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Aksaray Valiliği ile Aksaray Belediyesinin öncülüğünde bir hafta sürecek olan Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonası başladı. Aksaray’ın ev sahipliğini gerçekleşen şampiyonaya 35 ülkeden 120 sporcu katılıyor.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SÜPER FİNAL TEST ŞAMPİYONASI BAŞLADI
27 Ağustos 2019 - 09:47
Aksaray’ın ev sahipliğinde Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonası hafta başından itibaren başladı. Hasandağı Karbeyaz Otel mevkiinde 2 bin metrede bulunan kalkış alanında başlayan şampiyonaya Vali Ali Mantı, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, kurum amirleri ve müdürleri ile çeşitli ülkeden gelen sporcular katıldı.

 

Şampiyonanın organizatörlüğünü yapan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman ise bu tür yarışmaların dünyanın sayılı ülkelerinde yapıldığını belirtti.

 

Yamaç Paraşütü şampiyonasında açıklama yapan Vali Ali Mantı “Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası’nı Aksaray’da yapıyoruz. Bugün hava Yamaç paraşütüne uygun. Yamaç Paraşütüne yoğun bir ilgi var. Bir hafta süren yamaç paraşütü cumartesi günü finali var. Vatandaşlarımızı yamaç paraşütü ile tanıştırmak istiyoruz. Hasan Dağı Yamaç Paraşütüne en uygun ve en güzel 3 yerden bir tanesidir. Bu güzelliği çoğu insan bilmiyor. Bu şampiyonalar yapıldığı müddetçe bu güzelliği öğreneceğiz” dedi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “Yamaç Paraşütü Süper Final Test Şampiyonasını buradan başlatmış bulunmaktayız. 35 ülkeden 120 sporumuzu şehrimizde ağırlıyoruz. Gördüğünüz gibi yamaç paraşüdü için dünyanın sayılı ve en uygun yerlerden biri de Hasandağ bölgemiz. Böyle bir organizasyonu şehrimizde düzenlemekten memnunuz. Sporcularımız şampiyona öncesi hazırlıklarını yapıyorlar. Kapanışında Türk Yıldızlıları gösteri ile yapacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

Şampiyonanın başlamasıyla farklı ülkelerden gelen sporcular kendilerini 2 bin metreden boşluğa bıraktılar. Yamaç paraşütünün yapıldığı alanda paraşüt ile kalkış yapan sporcular gökyüzünde rengârenk görüntü oluşturdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum