-
ABDULLAH GÜDENDEDE

ABDULLAH GÜDENDEDE


fazla kilonun sağlığa zararları

27 Nisan 2015 - 11:15

 

Çağın sorunlarından biri de kilodur. İnsanların kiloları dengesiz olarak almasıyla obez bir hale geldiğini görmekteyiz. Bunun sebepleri üzerine birçok çalışma yapılıyor. Başta gelen sebepler arasında fast food tarzı beslenme, düzensiz beslenme, besinlerin organik olmaması, psikolojik durumlar, hormonal bozukluklar, hareket, yaşam tarzı, egzersiz alışkanlığının edilememiş olması yer alıyor. Bütün bunların bir araya gelmesiyle oluşan kilolar bir süre sonra içinden çıkılamayacak hale dönüşmekte. Yapılmaya çalışılan diyetler genellikle egzersizlere başlama, cerrahi girişimlerden faydalanmaya çalışma ya da sağda solda satılan şeylere rağbet gibi durumlarla kilolardan kurtulmaya çalışılıyor. Bütün bunlar bir yana kiloların fiziksel görünüş haricinde de vücudumuz için birçok zararı olabilmektedir.

Fazla kiloların bir çok hastalık için zemin oluşturduğu biliniyor. Bunların yanında bazı hastalıklar içinse direkt risk faktörü olarak etkisi de mevcuttur. Yaşamı kısıtlayacak düzeyde etkisi olan fazla kilonun yüksek tansiyon, şeker, kalp hastalıkları gibi yaşamı tehdit edecek ve olumsuz etkileri çok büyük olan hastalıklara sebep olduğunu görmekteyiz. Bu hastalıkların tedavisinde de öncelikli amaçlardan birisi fazla kilolardan kurtulmak olarak belirlenir. Genç yaşlarda alınan kilolar diyabet için büyük bir risk oluşturmaktadır. Bunun yanında yüksek tansiyon şikayeti olan hastaların çoğunda fazla kilo problemi vardır. Karaciğer yağ depolanmasıyla karaciğer yağlanması da oluşmaya başlar. Beyin kanamasının da en önemli sebepleri arasında kilo gösterilmektedir. Bunda damarların tıkanma mekanizması ve ikincil mekanizmalarla etkisi mevcuttur. Böbrek fonksiyonları da fazla kilo probleminin devam etmesi ve diğer sistemlerin bozulmasıyla olumsuz etkilenir. Uyku ve solunum problemleri de yine en çok karşılaşılan ve yaşam kalitesini düşüren sorunlardandır. Ayak bileği, diz, kalça, bel ve boyun ağrı şikayetleri ve bunlarla birlikte başlayan fiziksel sağlık sorunlarının da alt yapısını oluşturmada fazla kiloların rolü vardır.

Fazla kilolardan kurtulmak ise her bireyin hakkıdır. Fiziksel ve psikolojik sorunlara zemin oluşturması yanında daha geniş yelpaze de sağlık sorunları içinde risk oluşturduğunu görüyorsunuz. Bu kilolardan nasıl kurtulacağız derseniz. Bunla alakalı yaptığımız çalışmalarda olumlu sonuçlar alıyoruz. Yaptığımız doğal uygulamamalarla ve verdiğimiz aerobik kapasite artırıcı egzersiz ve bölgesel egzersizlerle de bölgesel zayıflama ve kalıcı iyilik hali sağlıyoruz. Haftada bir yaptığımız uygulamalarla artık fazla kilolar sorun olmaktan çıkacak. Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

                                                                                          abdullah güdendede