-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


11 AYIN SULTANI GELDİ

19 Haziran 2015 - 03:50

11 AYIN SULTANI GELDİ

Hayatın manasız itiş kakış telaş ve kavgasının bir nebze de olsa sakinleşeceği o muhteşem günler geldi çattı… Müslüman olmanın mutluluğunu yaşadığımız ve bu mutluluğu en derinden hissettiğimiz günlere geldik. Dalıp gidiyoruz bu dünyanın telaşına, bize bir hatırlatma gerekiyor bazen, ne güzel yapmış Yüce Mevla’m senenin değişken zamanlarına böyle hatırlatmalar koymuş, ne mutlu bize ki bu senede yetiştik bu güzel mübarek günlere… Kimsenin gerçek sultan olmadığı, dünyanın da hiçbir sultana baki olmadığının en çok hatırlandığı, açın tokun halinin anlandığı, yardımların ve şükürlerin yapıldığı günlerdeyiz. Tabi ki herkes hatırlamıyor, hatırlayanlara ise selam olsun ne mutlu onlara. Hoş geldin 11 Ayın Sultanı…

AKSARAY BU RAMAZANDA ŞENLİKLİ

Geçtiğimiz sene ilk kez, televizyonlarda gördüğümüz lakin bu şehir de görmeye alışkın olmadığımız dolu dolu, her günü gecesi ayrı bir etkinlik ile süslenmiş bir Ramazan geçirdik. Büyüklerin hep söylediği ‘’nerede o eski Ramazanlar’’ Aksaray meydanında idi. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI’ nın projeleri arasında olan Ramazan Sokağı, daha yeni başa gelmiş olmasına rağmen Başkan ve ekibinin yoğun gayreti sonucu kurulmuştu. İlk sene olmasına rağmen gayet başarılı bir çalışma olmuş, halkı hem Ramazana hem Belediye ye yakınlaştırmıştı.

Bu sene, bir önceki senenin tecrübesi de katılarak yeniden kuruldu Ramazan Sokağı… Aksaray Belediyesi günler öncesinden çalışmaya başladı… Amaçları yeni nesillere Ramazan coşkusunu yaşatmak, onlara da bu güzel günlerin sıcaklığını hissettirmek. Genç, yaşlı, çoluk çocuk şimdi geri sayıma geçti ve Coşkulu bir Ramazan için gün sayıyor… Ramazan Sokağını ve Ramazan eğlencelerini Aksaray halkına tanıttığı ve kazandırdığı için başta Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI’ ya daha sonrada Ramazan boyunca Ramazan etkinlikleri için çalışacak tüm ekibe sevgi ve saygı dolu teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm Aksaray ve İslam Alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın…

Derya ÖZABA