-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


BAYRAM, SEYRAN, OKUL,SEÇİM,GEÇİM

28 Eylül 2015 - 18:30

BAYRAM, SEYRAN, OKUL,SEÇİM,GEÇİM

Öyle bir zaman dilimindeyiz ki her şey bir birine karıştı. Bayram, seyran, seçim derken halk geçim derdine düştü. Herkes koştur koştur… Siyasilerin coştur coştur olduğuna bakmayın, onlarda yoruldu… Bana kalırsa ayakta bile zor duruyorlar. Aynen halkın ve esnafın ayakta zor durduğu gibi! Gerçekten halk ayakta zor duruyor bu günlerde, bayram dediler geldi geçti, bayramla birlikte okullarda açıldı, ikisi bir araya gelince deldi geçti… Esnaf bayramda toplarız herhal demişti ama ne gezer, piyasalarda yaprak kıpırdamıyor... Ticaret berbat, çekler karşılıksız, ödemeler gecikmede, yapılan alışveriş veresiye… Bu işin suçu günahı kimin, vebal kimlerin boynuna herkes biliyor. Bir senede mercimeğin aldığı zam kadar zam alamayan emekliler hallerini artık anlatacak mecal bile bulamıyor. Hangi kapıyı çalıp kimden medet umacaklar bilmiyorlar… Artık müdür bu buna konuş devride geçti… Ne müdür belli, ne vekil belli, ne bakan belli… Sözde hepsi belli lakin herkes seçim gezisinde memleketin bakanı vekili bir türlü koltuğa oturup da bırakın memlekette ne var ne yok, henüz masalarında odalarında ne var ne yok onu bile göremedi.

ÜÇ COCUK FALAN YAPMAYIN, HELE ERKEK ÇOCUK ALLAH KORUSUN

Felaket tellalı gibimi oldum bu gün bilmiyorum ama vallahi billahi gördüğüm bu... Memlekette işler karışık… Benden size tavsiye ambulans şoförünün bile şehit olduğu bu memlekete sakın ola üç çocuk falan yapmayın… Hele hele dua edin erkek çocuk olmasın çocuk yaparsanız da… Bizim çocuk büyüyüp askere gidene kadar bu olaylar biter mi diyorsunuz… Sanmam, ben sizin çocuk büyüyene kadar bi hükümet kurulabileceğinden bile şüpheye düşer oldum çünkü! Hadi terör bitti çocuk rahatça askere gitti diyelim, o kadar sene uzun vadeli çektiğiniz krediler bu kazançla biter mi sanıyorsunuz… İçine düştüğünüz kredi kartı çukurundan çıkarız mı sanıyorsunuz… Sanmam! Çocuk yapacaksanız önce şunu bilin, artık bu ülkede doğan her çocuk borçlu doğacak…  Onlar büyüyene kadar suda kalmayacak memlekette… Susuz insan yaşar mı? Yaşamaz! Yapmayın! Gelin sözümü dinleyin çocuk falan yamayın!

EVLENMEYİN MÜMKÜNSE                                                                  

Hani çocuk yapmayın dedim de, evlenin de çocuk yapmayın anlamında demedim… Mecbur kalır evlenirseniz çocuk yapmayın dedim… Bundan şunu anlayın mecbur kalmadıkça evlenmeyin… Evet evet mümkünse evlenmeyin… Avukatların boşanma davası ve haciz işlemlerinden başka bir iş yapamadığı ( arada sırada yoksulluk başına vurup cinnet geçiren aile fertlerinin davalarına baktığını atlamayalım) memlekette evlenilir mi sanıyorsunuz… Unutmayın ki son zamanlarda boşanmada başka ülkeleri sollamış durumdayız… Evlenmek bir masraf, boşanmak başka bir masraf, ben sırf o masrafı karşılayamadığı için boşanamayan huzursuz çiftlerde tanıyorum üstelik… Öğretmeniz biz, memuruz geçiniriz mi diyorsunuz? Sakın ha! Biriniz bir ilde diğeriniz başka bir ile sanal evlilik yaşamak istemiyorsanız niyetlenmeyin bile! Zaten devlet memuru iseniz ve zorunlu hizmetinizi yapmadıysanız görev yerinize giderken terör örgütü tarafından kaçırılma riskinizde yüksek! Hatta kaçırıldınız, kurtuldunuz ya da şehit edildiniz diyelim o zaman da ananıza babanıza yazık… Kolay mı sanıyorsunuz şehit olmuş çocuğuna atılan paralelci yaftasını temizlemek! Yapmayın! Aklınız varsa ne evlenin, ne çocuk yapın!

Yapacağınız tek şey; Aklınız varsa gidin sandığa aklı başında oylar kullanın!!!  Bu ülkenin çıkan çivisini çakacak adam gibi oylar!!!

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın…

Derya ÖZABA