-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


Ülen Seçim Sen Nelere Kadirsin

06 Ekim 2015 - 07:02

Ülen Seçim Sen Nelere Kadirsin

Yaklaşan seçimler dengemizi iyiden iyiye bozmaya başladı. Artık kim ne diyecek, oy uğruna kim ne yapacak, kim kimi harcayacak diye bakar olduk. Ben zaten kendi adıma konuşayım olup biteni yazmaya korkar oldum… Yapıyorlar ediyorlar fakat söylemeye kalkınca seni aforoz ediyorlar! Öyle ki artık siyasetin ucundan bucağından ilgilenenler çevrelerinde ne kadar eş dost sevgili varsa harcadılar seçim uğruna… Allah yollarını açık etsin bize dokunmasınlar biz onlara dokunmayalım, çenemizi tutalım diyoruz olmuyor be kardeşim! Duyduklarımız gördüklerimiz bize yaz be artık bu kadarını da görmezden gelme dedirtiyor! Aslında yerelde çok şey var yazılıp çizilecek lakin fazla girmemeye çalışıyoruz!

Halkın Diline Eğlence Artık Siyaset

Her gittiğimiz yerde halkın dilinde siyaset… Ama ne siyaset… Halk artık bu işi eğlenceye vurdu. Mizahi yaklaşıyor… Eskiden biz konuşurduk onlar dinlerdi… Şimdiler de halk konuşuyor biz gülüyoruz… Onlar tüm adayların açıklarını çok iyi biliyor, öyle ki bu konuda basına da yol gösterici oluyorlar. Herkesin adaylarla ilgili bir hatırası ya da yaşanmışlığı var. Hatta diyorlar ki buraya geldiklerinde gözümün içine bakamadı… Bazı adaylar için bunu söyleyenler bile var! Bahsi geçen adayın o esnafın neden gözlerinin içine bakamadığı ise bende kalsın… Yazıyı okuyan esnafta adayda muhtemelen hatırlar!

İşler Çığırından Çıktı

İşler çığırından çıktı… Vaatler tavan yaptı… Bazı vaatleri görünce, ne kadar da halka inmişler diyesim geliyor J Her vaadi anladım… Çeyiz yardımını mesela, ya da emekli maaşlarına yapılacak zamları, makarnayı, bulguru, kömürü, 7 Haziranda yanaşılmayan koalisyon için şimdiden yanan yeşil ışıkları… Hepsini anlayabiliyorum da, ücretsiz, sınırsız beleş interneti bir türlü anlayamadım… Ülen siyaset sen nelere kadirsin J  Arkadaş bu ülkede karnını doyuramayan insanlar var, bu ülkede okullarda devletin verdiği kitabı okutamayan öğretmenlerin istediği kaynak kitapları çocuğuna alamayan, bu yüzden ezile büzüle ele el açanlar var, bu ülkede evinin su parasını elektrik parasını ödeyemediği için aylarca susuz elektriksiz oturanlar var… İnternet midir bu ülkenin temel ihtiyacı? Hayır bedava internet verseniz ne olacak, zaten kafanızın tası attı mı tüm sitelere erişimi yasaklıyorsunuz… Verdiğiniz interneti kullanabilecek mi insanlar?

Gelelim asgari ücrete… Dilinize pelesenk oldu asgari ücret…  Asgari ücreti beş bin lira yapsanız nolacak, özel sektör iş verenleri o kadar kazanıp da yanındaki işçiye o ücreti verebilecek mi? Sizce asgari ücretin yükselmesi kayıt dışılıktan başka bir şey getirecek mi? Siz özel sektörde çalışanın maaşlarını düşünmeyi bırakın onlar kendi arasında halleşir… Siz mezun olup boşta gezen öğretmenleri atayın… Siz sizin bünyenizde çalışan sözleşmeliler için bir şeyler yapın… Siz her gün şehit olma korkusuyla güneydoğuda görev yapan memurunuzun can güvenliğini sağlayın… Siz artık evine bile sapa salim gidemeyen gazetecilerin yakasını bırakın…

Artık her şey çığırından çıktı hem yerelde hem ülke genelinde oy uğruna akıl almaz şeyler yaşanıyor… Siyasiler yavaş yavaş ruh sağlıklarını kaybediyor… Kimse artık siyasilere güvenmiyor… Siyasetçi eşittir yalan makinası gözüyle bakıyor… Boş verin tutamayacağınız sözler vermeyi de halkın gözünde pul olup uçan itibarınızı yeniden kazanın… Halk kendini temsil edenlere güvenini kaybetti. Bu güveni nasıl yerine koyarsınız onun planını yapın!

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın…

Derya ÖZABA