-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


‘’Vallahi Sana Aday Adaylığı Çok Yakışıyor Hep Öyle Kal’’ Dediklerimiz Var

03 Eylül 2015 - 19:34

‘’Vallahi Sana Aday Adaylığı Çok Yakışıyor Hep Öyle Kal’’ Dediklerimiz  Var

Seçim havasından çıkamayan güzel memleketim, onca şeyin arasında seçimle uğraşıyor. Üst üste gelen seçimler bitsin rahat bir nefes alalım diyenler için umduklarını bulamadıkları bir dönem. Meydanlar yeniden kızışmaya başladı. Anası aday adayı diye doğurmuş bazılarını... Bunların içinde aday adaylığına gerçekten çok yakışanlar ve ‘’valla hep aday adayı olarak kal sen’’ dediklerimiz var. Karizmasıyla ortada boy gösterenler, parasına para katmak isteyenler, ihaleler için adaylık şart diyenler, akraba paralarını nasıl olsa başka türlü yiyemiyorum boşveeerr diye düşünenler, amcasına, dayısına çok güvenip her seferinde yarı yolda kalıp tecrübe oldu sonuna kadar devam diyenler, daha geçen seçimden kalan borçları kapatamadan yeni den meydanlara adayım diye çıkanlar e işte birde laf ola beri gele deyip maksat muhabbet olsun diye aday olanlar. Bunların yanı sıra gerçekten aday olmak isteyen gerçekten bu millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşanlar da yok değil. Onlar zaten kendilerini belli ediyor…

Karacaer ve Ekin Davaya Devam Adaylığa Son Dedi…

Partilerin aday listelerinin ne olacağının çokça konuşulduğu bu günlerde aday adayı olan isimlerde bir bir gün güzüne çıkıyor… MHP cephesinde aynı listeyle seçime giderler söylentilerine dava adamları Karacaer ve Ekin son noktayı koydu. Aday olmayacaklarını fakat davalarının sonuna kadar arkasında olduklarını açıklayan MHP camiasının Aksaray’da adları çokça duyulan ve sevilen isimleri, aday değiliz fakat adaylarımızın ve partimizin kutsal davasında destekçi olmaya devam edeceğiz dedi.

MHP nin Aksaray’da yeniden bir vekil çıkartmasıyla partiye olan teveccühte arttı böylelikle… Geçen seçimde aday olan iki isimin yerlerini yeni isimlere bırakacağı duyulanca yeni aday adayları merak konusu olmuştu. İlk sürprizi aslında hiçte sürpriz olmayan bir isim yaptı. AV. Nilgün Tosun adaylık için gereken istifayı yapınca halk ve parti tabanı tarafından listenin ikinci sırasına oturtuldu bile… Parti yönetimi ve genel merkezleri ne düşünür son ana kadar bilinmez lakin şu an kulislerle konuşulan MHP Aksaray’ ın üçüncü sıra adayı Tarım İl Müdürlüğünden istifa eden Kemal Yenice olduğu söyleniyor lakin bir başka yakın çevrede Kemal Beyin istifa etmediğini söylüyor… Ben partinin Nilgün hanımı kesin listeye sokacağı konusunda olumlu düşünürken üçüncü sıra için ise bir başka sürpriz bekliyorum. Adaylık sıralamasına girebilir mi bilmiyorum ama dava ya gönül vermiş bir başka aday adayı da geçen seçimlerden tanıdığımız Fatih Coşkun… Kuvvetli kalemi ile sık sık iktidarı eleştiren ve partisine destek veren Coşkun bu seçimlerde de şansını deneyecek isimler arasında… Dediğim gibi bu seçimlerde MHP ye olan teveccüh daha bir arttı gibi görülüyor ve başka isimlerinde gizliden gizliye kulis yaptığı kulağımıza geliyor.

AK Parti cephesinde ise durum çok değişmedi

AK Parti cephesinde değişen çok şey yok gibi. Parti genel merkezinin de açıkladığı gibi geçen seçimlerde aday adayı olanların hakkı saklı olmak üzere yeni adaylara da kapımız açık denildi. Görevinden istifa edenler şu an için kesinleşmiş aday adayları, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan ve Öğretmen adayımız Ali Osman Köse. Mehmet Bekleviç ben yeniden varım diyen isimler arasında… Şehrin tanınmış ve sevilen  iş adamı Hazim Turan zaten aday adaylığını ilk açıklayan isimdi. AV. İbrahim Ergin yılmadan küsmeden adaylık için adını yazdıran bir diğer isim. Sahneden inmeyen Yaşar Avcu tanıdığımız aday adaylarından… Şükran İnce AK Partinin geçen seçimlerde görüp de kabullendiğimiz bir aşka aday adayı.

Çok Şey Değişir mi Bilinmez

Genel Merkezlerin aday tercihlerine göre çok şey değişir… Genel Merkezlerin aday tercihlerine göre hiçbir şey değişmez… Aynen öyle, halk artık gözünü açtı, üstelik halka yakın vekil örneğini de Sayın Vekilimiz Yaldır’da gördükten sonra seçimi adaylara göre yapacağı kesin… Kendi içinden kendine yakın adayları partinin de önüne koyup seçmeyi düşünen halk bir taraftan da, her şeyin yoluna girmesi için kime oy vermeli, denklemini kurmaya çalışıyor. Çok şey değişir mi bilinmez lakin bilinen tek şey adayların artık oy konusunda partinin önüne geçtiği.

Hoşcakalın Hayattan Hoşnut Kalın…

Derya ÖZABA