-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


YAZIKLAR OLSUN İYİLİĞE AÇILAN YOLU NERELERE GETİRDİLER

24 Mayıs 2015 - 10:36



Kaç gündür aynı konu gündemi meşgul ediyor. Ortaköy yolunda olan kazadan sonra başlattığımız imza kampanyası sanırım bazılarını şiddetle rahatsız etti. Bu konuda son kez bir yazı yazıp bir daha da hiçbir söyleneni yahut yazılanı muhatap almayacağımı belirtmek isterim. Tabi ki saygı değer arkadaşlarımın görüş ve düşüncelerine saygım sonsuz. Yalnız sonsuz olan bir şey daha var ki oda kendime olan saygım. Beni ya da firmamı hiç kimsenin kin ve nefret dolu propagandalarına alet etmem. Sorun çözümsüz bir konu ya da bir iyilikse bir yol açmak için elimden geleni yapar, hem şahsi olarak hem de içinde bulunduğum konum ve sektör olarak her türlü imkanı kullanırım. Ama iş başka boyuta taşındığında ya da buna gayret edildiğinde son sözü söylemesini ve cevap vermesini de bilirim.

Benim niyetim hiçbir insanı ezmek, rencide etmek yada suçlamak değildi. Zaten bunu kendime de yakıştıramam, Allah (c.c) bile kulunun zayıf yönlerini örtmek isterken ben bunu zaten yapma haddine sahip değilim.

Kampanyayı başlatırken bir kişi ya da partiye taraf olmak için çıkmadım yola. Hata ya da ihmal nerede ise çözüm bulunması, gerekli girişimlerin başlatılması için attım adımı. Yolun yapımında ihmali olan kim olursa olsun, hangi parti mensubu olursa olsun tavrım ve fikrim değişmeyecektir. Ortada bir vebal var ve o vebalin sahipleri kimse kendini zaten biliyordur. Bazı köşe yazarlarının köşelerinde yazdığı gibi olay siyaset için kullanılmamış, politize edilmemiştir ! Kampanya daveti tüm partilerin adaylarına ve mensuplarına gönderilmiştir. Sadece siyasi parti mensuplarına değil halka ve basına da aynı davet yapılmıştır. Yalnız bu kampanya dan sonra vebal bildiği olup, belgesi olup ta ortaya koymayan, mertçe çıkıp işte belge işte ispat yolun yapımı falanca çevreler tarafından engellenmiştir demeyenlerinde omzuna binmiştir. Biz imza atanlar olarak vebalden kurtulduk. Yolu yapmak için gerekli çabayı gösteren olursa, ya da elindeki belge ve dökümanları ortaya koyup, aynı bizim yaptığımız gibi basın ve televizyon kanalları karşısında ifşa eden olursa oda vebalden kurtulur. Yoksa şu sunu dedi, bu bunu yaptı ile bu iş olmaz… Lafla peynir gemisi yürümez.

Bizi ayakta alkışlıyor gibi girişi yapıp olayı siyasete bağlayanlarda evet bize teşekkür etmelidir ki kendilerine de yazacak bir malzeme çıktı… Lakin her hangi yazının hangi maksatla yazıldığı, hangi sözün hangi maksatla söylendiğini anlayamayacak bir zeka kapasitesine sahip değilmişiz gibi davrananlara söylüyorum ‘’ zekamla dalga geçmeye çalışmayın’’ zira dalganın fazlası o dalgalarda boğulmayla sonuçlanır ve bunun örnekleri defalarca yaşanmıştır…  Her insan aklını beğenir sözü doğrudur fakat birde aklı beğenilen olmak vardır ki çok şükür ikinci gruba dahilim…

Benim başlattığım bir olaydan kimseye prim yaptırmam… Yapmaya çalışanlarında hevesini kursağında koyarım herkes bilsin. Ayrıca şunu da bilin ki benimde prim yapmaya yahut isim duyurmaya çok şükür ihtiyacım yok. Komşu köyün delisi derseniz herkes gösterir…

Hoşçakalın, Hayattan Hoşnut Kalın

Komşu Köyün Delisi