-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Ak Parti ilçe kongreleri tamamlandı

18 Kasım 2014 - 07:49

Aksaray Ak Parti ilçe kongreleri en son Eskil ile tamamlandı. Cumartesi günü Güzelyurt ile Gülağaç ilçelerinde devam eden kongre Pazar günü Eskil ile tamamlandı. 5 ilçede tek liste ile seçime giden Ak Parti Eskil ise iki liste ile seçime gitti. Güzelyurt ilçesinde Ruhi Turgut ve Gülağaç’ta Ramazan Kandiş yeniden ilçe Başkanlığına seçildiler. Eskilde ise iki liste ile gidilen seçimde Mustafa Zavlak ile Nurettin Mutlu yarıştılar, seçimi Mustafa Zavlak kazandı.

Güzelyurt’ta gördüğüm kadarı ile liste yapımında sıkıntı yaşandı. Ama koordinatör milletvekili ve Aksaray Milletvekillerinin araya girmesi ile iş tatlıya bağlanarak karma liste ile seçime gidildi. Zaten doğru olanıbuydu orta yol bulundu.

Gülağaç’taise tek liste ile seçime gidilerek sıkıntısız bir seçim yaşandı. Eski ilçe Başkanı tekrar seçilerek göreve devam etti.

Seçimlere Ak Parti Aksaray Milletvekilleri katıldı, Eskile ise Ruhi Açıkgöz katılmadı. Milletvekillerinden Ali Rıza Alaboyun; “ bizim son dönemimiz ama siyasette bırakma olmaz, ben yine varım Milletvekili olmasam da emrinizdeyim hemşerilerimin işlerini takip edeceğim. Siyaset dibi görünmedik bir mağara girince çıkamazsın. Ama siyaseti kirletmeden yapmak en güzel olanı. Şurada hemşerimiz Başbakan oldu ona sonuna kadar destek olmalıyız. Bakın hemşerimiz Ulaştırma bakanı olması nedeni ile Eskilin yolu mükemmel bir şekilde yapılıyor. İşte bakanı olmayan ilin bakanı olmuyor, bunu Erdoğan Kaya Gazeteci arkadaşımız zaman zaman yazıyor”” dedi.

      Ruhi açıkgöz ise Gülağaç ilçesinde son dönemi olduğunu herkesten helallik istedi, belki bir daha görüşemeyiz dedi.

      İlknur İnceöz Hanımefendi ise; “ 2015 seçimleri çok önemli bu seçimde çıtayı dahada yükseltmemiz lazım. Eskil dönemimizde çok hizmet almıştır, Niyazi Başkan döneminde kendisine her konuda yardımcı olduk. Anayasal düzenlemeler için önümüzdeki seçimler çok önemli” dedi.

     Belediye Başkanı Alçay’da yaptığı konuşmada kazanan eskil olacak. Eskil Ak Parti iktidarı dönemimde çok güzel hizmetler almıştır” dedi.

     Seçim sonunda Alçay yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: ” İlçemizde tüm Türkiye’ye örnek gösterilebilecek bir olağan kongre yaşandı. Genel merkez tek liste üzerinden gidilmesini istedi bizde kendisini destekledik, Nurettin Mutlu kardeşimizde aday oldu. Demokratik bir ortamda yapılan seçim sonucu, genel merkezimizin öngördüğü, bizimde o yönde olmamız nedeni ile Mustafa Zavlak kardeşimiz kazandı. Aslında kazanan her iki aday oldu, Eskil kazandı, Demokrasi kazandı, Ak Parti kazandı. Yeni başkanımızın ilçemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim” dedi.

     Bütün ilçelerde ufak tefek sıkıntı ile atlatılan kongrelerde genel olarak fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Ancak Eskilde Genel Merkezin tek aday belirlemesine rağmen herhangi bir gurubun desteklemediği ikinci bir aday Nurettin Mutlunun aday olması ile seçime gidilmesi ilerde Genel Merkeze rağmen karşı adayın kazansa idi sıkıntı yaratabilirdi. Çünkü Genel Merkez bunu bir tarafa yazdığını ve unutmadığını biliyorum.

     Örnek verecek olursak 4 olağan kongrelerde Ortaköy ilçesinde tek aday belirlenirken son anda eski Başkanın aday olması ve yazdığı delege ile seçilmesi Genel Merkezde soru işareti bıraktı. 30 Mart seçimlerinin kazanılmaması mevcut yönetime kesilerek görevden alındı. Alçay’la çekişme ve başarısızlık yaşanması yeni yönetime kesilebilir bunu hatırlatayım. En güzeli bundan sonra çekişme yaşanmaz ve yaşanmadan uyum içinde Eskil için el ele vererek çalışmaktır.

      Birde dikkatimi çeken konu ise konuşmacılar nerede ise eski Başkan Merali uçuracaklardı. Bu kadar başarılı idide neden tekrar aday yapmadınız? Dün karşınızda aday olan bir siyasetçiyi kongreye geldi diye göklere çıkarmanın anlamı ne anlamış değilim.

      İlçeler bitti şimdi geldi asıl Merkez ilçeye bakalım Genel Merkez kimde karar verecek. Karar verildiği halde Eskildeki gibi bir seçim mi yaşanacak bunu çok merak ediyorum. Çünkü en büyük yarış ve çekişme burada yaşanıyor. Yeni seçilen tüm başkanlara başarılar diliyorum hayırlı olsun.