-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Akimder gecesine Vali damgası

30 Mart 2015 - 20:57

Kısa adı Akimder olan (Aksaray İmam Hatip Lisesi Mensup ve Mezunları Derneği) gecesi geçtiğimiz hafta sonu Cuma gecesi Kültür Merkezinde yapıldı. Burada Aksaray İmam Hatip Lisesinin 40 yılını doldurduğunu da görmüş olduk. Bende bu okulumuzun mezunlarındanım, 30 küsur yılı geçmiş. Yine burada birçok okul arkadaşlarımızı ve hocalarımızı görme imkânı bulduk. Elbette hocalarımızın bizlerin üzerinde hakları bulunmaktadır.

      Kutlama gecesine Sayın Valimiz Şeref Ataklı, Belediye Başkan vekili Hami Kuzucu, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, İmam Hatip Lisesi mezunu olan Ak Parti aday adayları, çok sayıda bay ve bayan okul mezunları salonu doldurdular.

       Dernek Başkanı Kuddüsi Bakar ve yönetim kurulu bu işi üstlendikten sonra nerede ise tabela derneği olma yolunda olan bu derneği yeniden ayağa kaldırarak aktif hale getirdiler. İlk kuruluşundaki hava son dönemlerde sönmeye yüz tutmuştu, ama koca salonun tıklım tıklım dolması gerçekten beni sevindirmiştir kendilerine teşekkür ediyorum.

     Başkan Bakar’ın konuşmasındaki mesajlar gerçekten çok güzeldi. Ardından Sayın Valimizin yaptığı konuşma başlangıcındaki, “ bende bir İmam Hatip Lisesi mezunuyum” cümlesi herkesi şaşırttı. Ben Sayın Valimizin bir İmam Hatip çıkışlı olduğunu biliyordum, ama bunu ilk defa kendi ağzından duyanlar şaşkınca birbirlerine bakarak alkışı kopardı.

     Geceye damga vuran Sayın Valimizin bu cümlesi sonrası yaptığı konuşmada, “ biz 6 derslik okulda başladık, sonra diğer sınıfların yapımına hem okuduk hem inşaatta çalıştık. O dönemler gerçekten çok sıkıntılar vardı. Bir ara kesintinin ardından mezunlarımız ülke idaresinin çok önemli yerlerinde ve bürokraside görev aldılar. Bunlar gerçekten memnuniyet vericidir” dedi.

        Gösterilen slayt gösterisi bizleri geçmişe götürdü ve anılarımızı tazeledi. Sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın İmam Hatipli oluşu ise bir konuşması ile ayakta alkışlandı. Daha sonra öğrencilerin hazırladığı ilahi şiir ve etkinliklerle tamamlandı.

        İnşallah bu ve benzeri gecelerin devamının gelmesini bekliyor temenni ediyoruz. Okul mezunlarının böyle bir etkinliklerde bir araya gelmeleri bile fevkalade güzel oluyor.

Emniyet müdüründen ziyaret

     Geçtiğimiz hafta sonu Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Aslan basın camiasını ziyarette bulunarak Yeni Aksaray Gazetemizi de ziyaret ettiler. Ziyarette Aksaray ile ilgili bir dizi sohbetimiz oldu. Gazetemiz sahibi Sayın Ali Südemen ve ben kendilerinden bazı konuları sorarak bilgi aldık.

      Şunu söylemek istiyorum iki yıl sonra basın medya kuruluşunu Polis etkinliği yaklaşınca yapmak yerine zaman zaman iletişim içinde olunsa idi gerçekten çok iyi olurdu. İki yıl sonra bu iletişim eksikliğini gidermek bana göre geç kalınmış bir ziyaret olarak düşünüyorum.

Aksaray’da alışık olmadığımız bir idarecimizin geldikten sonra telefonla makama çağrılarak toplu olarak ziyaret ettiğimiz herkesin malumu. Ancak bir olay olmuş gibi Sayın Müdürümüzün geldiği saatte apar topar akşam namazından sonra basın mensuplarını Emniyet Müdürlüğüne çağrılması bizi şaşırtmıştı. Ama her şeye rağmen bütün arkadaşlarımız bu toplantıya katılmıştı.

       Bu il bizim ilimiz ilimizin asayişinin ve sakin yaşamının arzusu hepimizdeelbette var. O görüşmeden sonra herhangi bir beraberlik ve bir araya gelinmedi. Hatta Emniyetin yaptığı birçok etkinliğine çağrıldığımı hatırlamıyorum. Nedense bazı kesimlere sanki ambargo konmuş gibi çağrı yapılmamıştır, doğru dürüst televizyonumuz bile çağrılmamıştır.

      Sayın Müdürümüz kendisi de bunu itiraf ederek, “zaman zaman bizimde eksikliklerimiz olmuştur bundan sonra bunları telafi edelim” dedi. İnşallah daha iyiye ve güzel kavuşmak dileğimiz olsun bizim istediğimizde zaten budur. Yoksa hiçbir beklenti ve kişisel menfaatimiz söz konusu değildir. Mehmet beyin geçte olsa bunu başlattığı için kendisine teşekkür ediyorum.