-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Bayramda bölge problemi konuşuldu

07 Ekim 2014 - 15:20

Mübarek kurban bayramı nedeni ile yine eve hapsolup gelen misafirleri ağırlamakla meşgul olduk. Sadece Bayramın ikinci günü Ak Parti Bayramlaşmasına katılarak burada partililere yönelik konuşmaları dinledik. Ak Partide Bayramlaşma yine yoğun kalabalığa neden olurken salon almadı, partililer dışarıya taştı. Tabi konuşmalardan sonra Bayramlaşma sokakta yapıldı. Bayramlaşmaya Milletvekillerinden Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz katılırken, İl Başkanı, Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, Kadın kolları ve gençlik kolları Başkanları ile partililer hazır bulundular.

Saat 11.00 da başlayan bayramlaşmada ilk konuşmayı il Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı yaparak partililerin Bayramını kutlayarak şunları söyledi: “ Bayramda her şey güzel olmasını isterdik, ancak Suriye’de yaşanan ve 300 bin kişini ölümü ile sonuçlanan iç savaşta seyirci kalan batı İŞİD sonrası kendi vatandaşları ölünce hemen müttefik güçleri oluşturarak devreye girdi. 1.5 Milyon kişiyi ülkesinde barındırma gücünü gösteren büyük bir ülkeyiz. Terörün her türlüsüne karşıyız, bunları tasvip etmemizde mümkün değildir.

Önümüzdeki günlerde İstanbul’da tanıtım günleri yapılacak, tanıtım gününü en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Ardından kongre süreci başlayacak kongre bir yenilenme ve dinamizmi artırmadır. Kırmadan dökmeden bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Sayın Ali Rıza Alboyun da partililerin bayramını kutladıktan sonra. Gündemdeki Ortadoğu’da yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi:

“ ben gece 03,5’da İtalya’dan geldim ve sabah yorgun ve uykusuz buraya geldim. Ben Akdeniz ve Ortadoğu Parlamenterler gurup başkanıyım 5 gündür İtalya’da idim. Suriye olayı direk bizi ilgilendiriyor, dünyanın öbür tarafındaki insanları ilgilendirmiyor, İngiltere’yi dolaylı, Amerika’yı dolayın dolayısı ilgilendiriyor. Bu nedenle İtalya’daki toplantı bizi yakından ilgilendirdiği için ben oturum başkanlığı yaptım.

Ben sürekli NATO toplantılarında Amerika ve müttefiklerine NATO üyesi Türkiye’nin yanı başında bir Afganistan oluşuyor dememize rağmen kimse bunu dikkate almadı. Şimdi İŞİD diye ne olduğu belli olmayan bir örgütün kendi gazetecilerini öldürmesi sonucu harekete geçtiler. Obama bile bunun bu kadar ilerleyeceğini bilmiyorduk diyor. Adamlar suçluluk duygusu ile Türkiye’yi suçluyorlar efendim Türkiye Suriye’deki muhalefete silah veriyor diyorlar.

İŞİD bizim için tehlike olamaz ülkemize de giremez, onlar Selefiden gelme, ülkemizde selefilik olmadığı için taraftarda bulamazlar. Birkaç saf Müslüman şehit olalım diye taraf olabilir ama ülke olarak taraf olmamız çok zor. Ülkemizde Diyanet işleri olmasa her yer cemaat ve hocalarla dolar. Pakistan ve Afganistan öyledir, ülkeyi cemaat ve cemiyetler parça parça eder. Aklımızı başımıza alarak Kuran ve Hadisi iyi anlamamız lazım” dedi.

Milletvekili Sayın İlknur İnceöz’de partililerin Bayramını kutladıktan sonra oda Ortadoğu’daki yaşananlara değinerek şunları söyledi:

Bende Ali Rıza Beyin söylediklerine katılıyorum, 11 Eylülde ABD yaşananlardan sonra ne zaman bir hadise olsa Müslümanlara mal edilerek saldırılıyor. Bakın yine İŞİD üzerinden Müslüman ülkeler saldırılıyor. İstikrar ve güven ortamı çok önemli Bu ülkemiz içinde bölgemiz içinde çok önemli. Önümüzdeki seçim surecide istikrarımız için çok önemli, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi iyi yerlerde tutmamız gerekiyor” dedi.

Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ’da partililerin Bayramını kutladıktan sonra şunları söyledi: “ Milletvekillerimiz önemli konuları sizlere aktardı ben o konulara girmeden Belediyemizin çalışmalarından bahsedeceğim. Biliyorsunuz ilk 6 ayımızda Sudan ulaşıma kadar birçok konuyu vekillerimizle beraber Ankara düzeyinde çalışmalara devam ediyoruz. Birkaç haftaya kadar yeni çalışmalarımızı ve projelerimizi açıklayarak bununla ilgili çalışmaları yine Ankara düzeyinde çakışmaya devam edeceğiz. Dolu dolu bir festival yaşayarak ilimizi tanıtmaya çalıştık. Geçtiğimiz günlerde ilk defa ilçe Başkanlarını ziyaret ederek birliktelik oluşturduk. Onlarında sorun ve meselelerine çözüm arayacağız” dedi.

Daha sonra Merkez ilçe Başkanı, Kadın kolları ve Gençlik kolları Başkanları birer konuşma yaparak partililerin Bayramını kutladılar.