-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Canlı bomba paniği

05 Ağustos 2015 - 11:36

Ülkemizde sön 20 gün içinde birden terör yeniden hortlayarak, ülke genelinde şehit acıları yaşanmaya başladık. Bu acıdan nemalanmaya çalışanlar varken, acının üzerinden siyaset yapmaya çalışanlarda var. En acısı ise şehit acısından gelecek bekleyen hainlerdir. Yok, hükümet durup dururken süreci bozdu ve seçim olursa yüksek oy alma hesabı için Kandili bombaladı dedikoduları bile şahsen beni üzüyor.

        Bakın şunu derseniz size katılırım, terör olaylarının üzerine 3 yıldır gidilmedi. Amenna ve kabulümdür, nedeni ise bende bir Ak Parti seçmeni olarak barışa inanmadım. Çarşıdakiler bir türlü, dağdakiler bir türlü konuştuğunu bilmeyen var mı?

       Barış süreci devam etsin diye hükümetin müsamahakâr davrandığını bilmeyen yok. Hükümetin amacı artık analar ağlamasın, gözyaşları akmasın düşüncesi idi. Sonuç ne oldu derseniz bana, bu eşkıya İstanbul’un göbeğinde ve caddelerde klaşinkofla gezmeye başladı.

     Çekiliyoruz dediler ve el altından şehirlerde bile silahlandılar. Yeterlice bilgi ve dokümana sahip olup şehirlere yerleşerek çete savaşı gibi takip ettikleri güvenlik güçlerimizi alenen sokak ortasında şehit etmeye başladılar.

     En sonunda iki askerimizi evinde yatarken şehit edecek kadar şehirlere yerleştiler. Sivil askerimizi ATM de para çekerken şehit etmeleri tesadüfi değildir. Sonra devletimiz buna seyirci kalamazdı ve operasyonlara başladılar.

     Ben burada süreç durdu diyenlere hiç inanmadım, süreç durmadı ve rahat bir şekilde dağdan şehre inmeye başladılar. Daha çok silahlanıp, daha çok destek gördüler. Nasıl olsa Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon yapmıyor diye Kandile çoluk çocuk toplayıp sayıyı çoğalttılar. Eskiden operasyon oluyor diye bu kadar kişi dağa katılmıyordu.

      Seçim olsun olmasın bu kadar asker ve polisimiz şehit olurken seçimde puan alayım diye hangi hükümet olursa olsun operasyon başlatmaz. Sen askeri ve polisi şehit edeceksin, ama ben seyirci kalacağım. Yok, öyle bir yağma, geri adımı kim atarsa atsın ve bu kim olursa olsun delalet ve gaflet içindedir.

      Şuanda devletimizin başında hükümet kurulmasa da mevcut bir hükümet var. Elbette bu olaylara seyirci kalmasını beklemek ve seçim propagandası yapıyor demek vatana ihanettir.

       Keşke şu son günlerde yapılan operasyonların benzerleri geçmişte de yapılsa idi. Bu kadar palazlanma ve bu kadar cesareti taşıyamazlardı.

      PKK göründüğü gibi gerçekten Kürt haklarını korumuyor. Kürtlerin düşünce ve fikirlerini taşımıyor. Eğer taşısalar iki gün önce şehit olan Kürt askerlere destek olurlardı. Suruç’ta ve Diyarbakır’daki patlamalarda neden bir HDP yetkilisi bulunmadığı düşündürücü değil mi?

     Neden dağda bir tane HDP yetkilisini çocuğu bulunmamaktadır. Ey Kürt kardeşim aklını başına al sen en güzel şekilde kullanılıyorsun. Kendileri denizde, plajda tatil yaparken, sen dağda bitlenip aç sefil perişansın.

     İnanın şu son günlerdeki operasyonda ölen ve yakalanan PKK militanlarının itiraf ve perişan hallerini görünce perişanlık ve rezillik diz boyu. Güneydoğu illerine yapılan baraj ve hizmet binalarını yıkıp engellemek hangi kürdün hakkını korumak?

      Nerede ise her ile Havaalanı, Baraj, iller arasında oto yollar ve hizmetler çığ gibi giderken bunları engelleyerek bombalamaya çalışanlar hangi Kürdün hakkını kolluyor? Bu tahrip ve bombalama bölge halkına gelecek hizmeti engelleme ise hangi yüzle bölge halkının haklarını aradıklarını söyleyebilir miyiz?

      Ben inanıyorum ki kendilerini HDP Mecliste temsil edeceğini düşünerek oy veren Güneydoğu illeri büyük pişmanlık yaşamaktadırlar. Zerdüşt inanca sahip olan PKK artık kendilerini temsil etmediklerini görüyorlardır. İlk seçimde gereğini yapacaklarına inanıyorum.

      Ülke genelinde yaşanan canlı bomba paniği ilimizde de tedbir olarak geçtiğimiz günlerde aramalara neden oldu. Bu bir tedbirdi, ama olmaz diye bir olay yok. Yazımın başında dediğim gibi eşkıya şehirlere yerleşti. Emniyetimiz canlı bomba tedbiri nedeni ile arama yapmalı. Ama bu aramaları bana göre her 15 günde bir yapmalı. Vatandaşın can güvenliği açısından çok önemli ve elzemdir. İlle de canlı bomba olması gerekmez, zaman zaman bu uygulamalar yapılmasında fayda vardır diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızda bu uygulamadan rahatsız olmadan Polisimize yardımcı olmalılar.