-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Düğüne siyasilerin ilgisi

09 Kasım 2015 - 14:20

Pazar gecesi Ankara’da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Ali Rıza Alaboyun’un oğlu Ömer’in düğününde idik. Düğün İller Bankası sosyal tesislerinde yapıldı. Ben arkadaşlarımızla beraber düğün salonuna 1,5 saat önceden girerek ayrılan yerde yerimizi aldık. Erken gitmemin nedeni ise düğündeki misafirleri gözlemlemekti. Düğün beklediğim şekilde Aksaraylıların ve siyasilerin ilgi odağı olduğunu gördüm. Tabi birde Ankara’da bulunan birçok ilden yeni seçilen çiçeği burnunda Milletvekilleri de düğünün konukları idi.

      Düğüne gelenlerden görebildiğim kadarı ile ilk olarak Aksaray’dan katılanları yazayım. Burada şunu da belirteyim, salon çok büyük ve iki bölümlü bir yer olması nedeni ile göremediklerim olursa beni bağışlasınlar.

      Aksaray Valisi Sayın Şeref Ataklı, Ak Parti gurup başkan vekili ve Milletvekilimiz İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Belediye Başkanımız Yazgı yurt dışında olduğu için düğünde yoktular, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Ağaçören Belediye Başkanı Tuncay Atak, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal, bazı İl genel meclis üyesi, Belediye Meclis üyeleri ve siyasiler katıldı.

     Sivil toplum kuruluşu ve Aksaraylılardan ise, Orhan Ağaçlı, Cemalettin Perek, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Esnaf Odaları Başkanı Doğan Ceylan, Ahmet kabaklı, Mustafa Saatçioğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş ve birçok Aksaraylı düğüne katıldılar.

     Tabi burada Aksaraylı olan Ankara da ikamet eden hemşerilerimiz ve bürokratlar düğündelerdi. Düğünde tahminime göre binin üzerinde misafirler vardı.

     Burada şunu da belirtmek isterim ki, Aksaray’dan seçilen 3 Milletvekilimiz ile ayak üstü sohbet etme imkanı buldum. Düğün başlamadan önce Milletvekillerimiz Ankara da yaşayan bürokrat ve siyasilerle sanki 40 yıllık dost gibi sohbetlerine tanık oldum.

     Hani sık sık deriz ya eli çantalı yine geldi diye, ben eli çantalı bir Milletvekilimizi görmedim. Sohbet esnasında Ankara ayağındaki birçok siyasilerle ve bürokratlarla samimiyetlerini ve sohbetlerini görünce işte bunlar Aksaray’a iş yapar demekten kendimi alamadım. Neden derseniz daha işin başında her kesimle samimiyetlerini görmek ve acemi olmadıklarını görmek beni memnun etti. Ankara ayağına yabancı olan bir vekil oradaki insanları tanıyıp kaynaşana kadar bir hayli zaman kaybı diye düşünüyorum.

     İlknur Hanım zaten meclisin içinde bürokrasi ve siyasilerle iyi diyalog içinde. Cengiz Beyle ayaküstü sohbet ederken eski Bakanlarla, yeni seçilen Milletvekilleri ile samimi sohbetini görmek beni ziyadesi ile memnun etti.

      Siyasilerden görebildiğim kadarı ile düğünde Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Hayatı Yazıcı, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Nurettin Canikli, Ahmet Yaşar, Sadullah Ergin. Haluk İpek,  Atilla Koç, Suat Kılıç, Lütfi Elvan, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve birçok Milletvekili ve parti yöneticileri düğünde idiler.

      İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan ipek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Feridun Bilgin görebildiğim bakanlardı.

     Düğün siyasiler ve bürokratların ilgi odağı olduğunu bir kez daha söyleyebilirim. Bizde yeni çiftlerimize ömür boyu mutluluklar dileriz.