-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Erdoğan kendi rekorunu katladı

30 Mayıs 2015 - 13:36

Perşembe günü uzun adam ilimizde idi, çok yüksek tepeden mitingini izledim. Aksaray’da uzun adamınkendisi de dahil bugüne kadar yapılan mitinglerin en kalabalığı idi. Hatta kendisinin en son yaptığı mitingin üzerine bir yarısını daha ekledi. Bu yaşıma kadar izlediğim mitinglerin en kalabalığını görmüş olduk. Benim hafızamda hep rahmetli Özal’ın ilimizde yaptığı vilayetlik mitingleri duruyordu, tabi o zaman bu kadar nüfusa sahip değildik. Ama artık hafızalarımızda Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu son mitingi kalacaktır.

     Ben miting alanını yanılmıyorsam saat 14.20 gibi gezdim. Bu saatte ön tarafları hanımlarımız doldurmuştu. Sonra gidip biraz oyalandım ve saat 16.30 gibi bir dostun işyerinden meydanın tamamını izleyecek şekilde yukarıya çıktım.

      Uzun adam biraz gecikmeli geldi, bunu şuna bağlıyorum Televizyonlar canlı yayınlarda liderleri verirken mitinglerin çatışmamasına dikkat ediliyor. 17.00 başlayan parti mitingleri 18.00 den önce bitiyor ve Sayın Cumhurbaşkanı buna göre meydana çıkıyor.

      Yukardan baktım kalabalık bütün mitingleri katlamış durumda idi. Meydan dolu yani demir parmaklıkların içi dolduğu için vatandaş dışarı taşmıştı. Valilik kenarı ve arkası dolu, kurşunlu cami arası dolu, çarşı tarafındaki sokaklar dolu ve eski sanayi caddesi tıklım tıklım dolu. Bu insanları buraya ne parayla çekersin, nede baskı ile buraya insanları toplayabilirsiniz. Buraya insanları toplayan ana neden ise uzun adam sevgisidir.

      Lider öyle kolay yetişmiyor, milletin gönlüne taht kuracaksınız, onun gibi düşünüp onun gibi inanacaksınız, insanları inancından dolayı öteleştirmeyeceksiniz. Derdi olanla dertleşir, ağlayanla ağlar, sevinenle sevinirseniz bu millet sizi bağrına basar. İnançlı bu millet o kadar dışlandı ki, o kadar itelendi ki, bunu anlatmak mümkün değil. Hala bazı liderler insanların inançları ile oynayıp bunu tehdit olarak göstermeye çalışıyorlar.

Evet, lider kolay yetişmiyor dedim, Haluk Şahin Yazgı ’ya da burada bir paragraf açmalıyım. Çocuk, Başkanlık temsili yok gibi dedikodu eden muhalifleri herhalde meydana çıktığında kalabalığın onu nasıl bağrına basıp, “ seninle gurur duyuyoruz” diye tempo tuttu. Benim ömrüm Belediyede geçti hiçbir Başkan bu kadar kalabalıktarafından Haluk Başkana gösterdiği sevgi selini kimseye göstermedi. Demek ki, Haluk Başkan artık halkın gönlüne girip fanatik taraftar oluşturmuş. Genel merkezin yaptırdığı anketlerde durup dururken %75 halkın teveccühünü boşa görmüyor.

     Bazen kişisel sevgiler mensup olduğun partiye artı getiriyor. Mitingde sanayiden birçok insan gördüm meydanda idi. İnsanlar işini gücünü bırakmış mitinge gelmiş. Hatta daha geçen hafta sanayide benimle bir saat iddialaşan bir dostumu mitingde gördüm. Miting sonunda kendisini aradım sordum,“hayırdır seni mitingde gördüm” dedim. “ Ağabey inan aday belirlenmesine bakarsan adayın birisine çok kızgındım oy vermemek için çok kararlıydım. Ama şu uzun adamı çok seviyorum dayanamadım, Türkiye’nin istikrarını ve devamını istiyorum, inadımdan vazgeçip adaya değil bu adam için oy vereceğim” dedi. Bu ve benzeri düşünen insan sayısı çok fazla kişisel oylar fazla.

     İki gün önce Sanayi mahallesinde idim bir tanıdıkla karşılaştım. Nasıl sen solcusun oylar nereye dedim. Yemin etti, “ Haluk Başkanın hakkını nasıl öderiz görmediğimiz hizmeti onda gördük” dedi. Demek ki Haluk Başkanın kişisel olarak partiye getirisi olacaktır. İşte liderlik çok önemli, seçileceklerde umarım lider olma yolunda olurlar, kendi partililerine tavır almazlar.

Evet, ben her zaman söylüyorum benim için adaylar içinde beğendiğim var beğenmediğim var. Ama ülkemin istikrarı çok önemli, istikrar bozulmasın İç Anadolu’dan bir Başbakan çıkmış boynu bükük sahipsiz kalmasın. Yine söylüyorum beni adaylar ilgilendirmiyor, beni uzun adam ve Davutoğlu ilgilendiriyor. Demek ki, uzun adamı boşa sevmiyormuşum, şu sessiz çoğunlukta benim kadar seviyormuş. Vatandaş istikrar istiyor ve istikrara evet diyor.

     Bu yazımda bana kim ne derse desin, bana kızana kadar partilerinin başına uzun adam gibi liderler getirsinler. Herkes sevsin ve herkesi kucaklasınlar, adaylar fevkalade olabilir ama partileri liderler taşıyor. Uzun adamı eleştirdikleri kadar birazda kendi liderlerini eleştirsinler.

Evet, kim ne derse desin bu millet uzun adamı seviyor. Sevgisini de meydanda cümle aleme göstermiş oldu.