-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Erdoğan orta doğunun lideri mi?

29 Mart 2015 - 12:12

Konuya geçmeden şunu belirtmek istiyor ve itiraf ediyorum. 5 gündür umre ziyaretimizi belki eksikliklerimizle beraber yazmaya çalıştım. Bu mukaddes yola gideceklere bir teşvik olur diye resimlerimde paylaştım, hakikaten de yazımı okuduktan sonra ilgilenen ve heveslenenler oldu. İnşallah bu ilgi ve heves onları mukaddes topraklarla buluşturur.

     İtirafıma gelince, Kâbe’nin huzurunda şöyle bir duada bulundum, “ yarabbi hem kendim bizzat, hem yazılarımda siyasetin çok içine girdik. Hayırlı olanları varsa sevdir, olmayanların sevgisini al. Particilik adına sevilmeyecek kişileri sevmeyi kalbimize koyma” dedim.

      Allah duamı kabul etti ki siyasete artık eskisi gibi sıcak bakmıyorum. Sadece siyaseti hizmet için kullanan insanlara sevgi besleyeceğim. Tabi hırsızlık, hıcıplık ve siyaseti menfaat uğruna kullanmadan Müslümanların menfaatine kullanan kim olursa olsun sadece onları seveceğim. Kimseyi hak etmediği şekilde taltif edip övmemeye karar verdim, hak ediyorsa onu destekleyip yazmaya devam edeceğim, hak etmiyorsa kimse bizden övüp göklere çıkarmamızı beklemesin. Bu kural elim kalem tuttuğu sürece devam edecek ve bu hangi partili olursa olsun değişmeyecek.

     Medine ve Mekke’de yaptığımız ziyaretlerde bir olay beni çok etkiledi. Nedenine gelince bunu sık sık yazıyorum ben Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’akişisel ve özel sevgisi olan birisiyim. İşte özel sevgiden maksadım bu olsa gerek, bu topraklarda bulunan bütün değişik ülke Müslümanları adeta Sayın Erdoğan’a kurtarıcı lider olarak bakıyor.

      Sanki Ortadoğu’nun bir İslam lideri olarak bakılıyor. Siz Sudi Arabistan kralına yüreğiniz yetiyorsa bu kuleyi kaldır, sarayın Kâbe’nin üstünde olmaz, Osmanlı kubbelerini yeniden yapın diyecek bir babayiğit var mıydı?

Kâbe’de tavaf için umrecileri boşaltmak isteyen kraliyete, “ benim diğer insanlarla ne farkım var ihramı niçin giydik o bir kefen değil mi bırakın beni korumayı ben buradaki Müslümanlarla beraber tavaf yapacağım” deyip o kalabalıkla beraber tavaf yapan bir Cumhurbaşkanını gördünüz mü?

     İşte ben bu uzun adamı bu inancından dolayı seviyorum. Bu inançta olan ve Müslümanlara güven veren her siyasetçiyi severim. Hak etmediği yerlere has bel kader gelenlerle o makamı kullananlarla işim olmaz. O koltuktan düşünce kendilerine bir bakarlarsa sevinirim. Kaç kişi selam verip hal ve hatırlarını soruyorlar kendilerine Nasrettin hoca misali eşekten düşünce baksınlar. Başkasının varlığını kullanıp kimse çaka satmasın horozlanmasın.

     Gerek Mescidi Nebevide, gerekse Kâbe’de namaz ve tavaf sonları oturup sohbet etme imkânı bulduğumda Türküm deyince hemen, “Tayyip Erdoğan” cevabı aldım. Genci yaşlısı herkes Sayın Cumhurbaşkanını biliyor ve saygı duyuyor. Bu kolay kazanılmadığı kanaatindeyim, ülkemiz içinde bir övünç kazancı olsa gerek.

     5 yıl önce paramız geçmeyip dolar alıp bozdururken, bugün normal Riyal gibi her alışveriş merkezinde Türk parası geçiyor. Türküm deyince size herkes saygı duyup ilgi gösteriyor. Bunu kim kazandırdı dersek elbette Sayın Erdoğan kazandırmış. Severiz sevmeyiz ama bu hakkı kendisine teslim etmek gerekir. Evet Erdoğan Orta Doğunun parlayan bir yıldızı ve lideri.

     Ülkemizin itibarını sınır ötelerine taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın sermayesini ülkemizde hovardaca harcandığını görmek insanı üzüyor. Onun tarlada tırnakları ile topladığı daneleri hovardaca boş araziye saçarakharcandığını görmek insanı üzüyor. Bunu genel olarak söylüyorum şahıs kastı yok normalde selam vermeyeceğiniz bazı insanlar onun sermayesini şahsında kullanıp ona buna tavır alıp hovardaca harcadığını görmek insanı üzüyor.

     Bir hafta evden çıkamadım Allah eş dostu eksik etmesin, hiç boş kalmadım misafirden. Gelenlerle sohbet etme imkânı buldum, hepsinden Allah razı olsun. Demek ki çok sevenlerimiz varmış bizi bir hafta yalnız bırakmadılar.

      Tabi genelde konuşmalar siyası oluyor seçim dönemi olduğu için. Ben 25 gündür kamuoyu ve siyasetten uzağım inşallah bundan sonrada uzak olurum. Konuştuklarımdan edindiğim intiba ise Ak Parti bu sefer 3-0 aslanın ağzında görmeli. Bu seçimde çok farklı sonuçlar siyasileri beklediği intibaını edindim. Umarım bu işi yapanlar gönüllerini herkese açarlar, bakış ve tavırlardan vaz geçerler. Eğer MHP iyi bir isimle seçime girerse 3-0 bu sefer zor intibaını edindiğimi söyleyebilirim.