-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Evet, hayaller gerçek oluyor

30 Eylül 2014 - 12:22

Aslında bu yazıyı dün yazacaktım, ama Ak Parti İl Koordinasyon toplantısı yazısı için bugüne kaldı, iyi ki de bugüne kalmış. MHP İl Başkanı Sayın Ayhan Erel’in Tren yolu ile ilgili açıklamasını en azından görmüş oldum. Yani bu yazı daha önce planlanmış bir yazı. Yoksa Sayın Erel’e cevap değil. Nedeni ise Geçen Hafta Ulaştırma Bakanlığında idim orada bizzat duyduklarımı sizlere aktaracağım.

Şu Tren yolu meselesine inanmamak artık kabak tadı verdi. Birazda siyasi malzeme yapıldığı kanaatindeyim, maksatlı olarak birilerini eleştirmek için yapılan bir gündem maddesi oluşturuluyor. İki hafta önce Sayın Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, “ Tren yolunu tartışmak anlamsız ve siyasi malzeme yapılıyor. 2015 yılında önce yük treni temeli atılacak ardından da hızlı Tren başlayacak” diye bir açıklamada bulunmuştu.

Daha sonra kendi dergim “Selçuklu Şehri Aksaray” isimli dergimin çıkacak Ekim sayısı için yaptığım söyleşiye de konu olmuştu. Burada da aynı şeyleri söyleyerek bu mesele bitmiştir diyerek Tren yolundan dönüş yok demişti.

Ben isterseniz Sayın Erel’in açıklamasının önemli bölümünü sizlere aktardıktan sonra Ulaştırma Bakanlığında bizzat teyit ettirdiğim konuyu sizlerle paylaşayım:

“MHP İl başkanı açıklamasında Başbakan Sayın Davutoğlu Kırşehir'de Ahi Evran etkinlikleri nedeni ile yaptığı konuşmada "Ankara, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla Hızlı Tren Yolu Proje Çalışmaları bitti. Artık Yapımına başlanacak.(Hürriyet Gazetesi 28.Eylül 2014 Sayfa 11)" şeklinde beyanda bulunmuştur. Eğer gazete muhabiri yanlış yazmadı ise bu beyanda bir bilgi eksikliği mevcut tur. Zira biz Aksaraylılar, Ulukışla -Aksaray arasında demiryolu ile yük taşımacılığı, Antalya-Kayseri arasında Yüksek Hızlı Tren ile yolcu taşımacılığı yapılacağı bilgisine sahibiz. Projelerin bu şekli ile hazırlandığını bilmekteyiz.

Çok Değerli Sayın Milletvekillerimizden bu konunun kamuoyu adına açıklığa kavuşturulmasını istiyor, Aksaray-Ulukışla arasında proje aşamasının bittiği belirtilen demiryolu yapımına biran önce başlanmasını da heyecan ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Projenin Aksaray Halkı adına takipçisi, Aksaray'da bir taş üstüne taş koyanın yanında olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyurur, bu projede emeği geçen siyasilerimize, bürokratlarımıza teknokratlarımıza, basınımıza ve ilgilenen, herkese saygı ve şükranlarımızı sunarız.”

Sayın Ayhan Erel’in bu destek ve teşekkürüne eyvallah diyorum. Geçen hafta bir iş meselesi için Ankara’da Ulaştırma Bakanlığındaydım, yanımda Dr. İbrahim Yücel Kösede vardı. Yanımızda ne Milletvekili vardı nede ilimiz siyasilerinden birisi vardı.

3 saat gibi bir süre Bakanlıkta kalarak görüşmelerde bulunduk. Burada Müsteşarlar ve bazı Bakanlıkların yetkilileri ile sohbet etme imkânı bulduk. Kim ne derse desin ve sen falanın adamısın diyende desin umurumda değil. Ama Sayın Milletvekili Alaboyun’un Ankara’da bir yeri ve saygınlığının olduğunu burada görme imkânı buldum.

Konu Tren yollarından açılınca Aksaray Tren yollarını teyit ettirmek için Müsteşardan sordum. Her iki tren yolu ile ilgili projenin bitiğini yetkili ağızlardan duydum. Hatta Hızlı ve yük Treni konusunda geçiş çakışması olması nedeni ile ilk önce hızlı Tren yolu geçip sonra yük Treni yolunun yapılması düşünülmüş. Ancak Sayın Alaboyun’un girişimleri sonucu yük Tireni öne alınarak öncelik yük trenine verilmiş. Yani burada hızlı tiren beklenmeden yük treni yapımına 2015 yılında başlanacağı söylendi.

Sayın Erel’in Gazete haberi üzerine yatığı açıklama gazetenin yanlışlığı olsa gerek. Ulukışla’dan Kırşehir’e önce Tiren yolu başlayacağını yetkililer söylediler. Bu yetkililer Alaboyun’un eski arkadaşları ve ilimize de geldiklerini ve Aksaray’ı çok iyi bildiklerini söylediler, konu bundan ibaret.

Hatta içimi sızlatan ve dünkü yazdığım yazıdaki gibi Ak Parti çekişmesinden dolayı Sayın Alaboyun’un iki sefer Bakan olmasının kaldığı burada söylendi. Ak Partinin Aksaray’da Bakan elde edememesinin ana nedenini çekişmeler nedeni ile engellendiğini öğrenmek beni çok üzdü.

Şunu da açıkça söylemeliyim ki, Sayın Alaboyun siyasette şovunu yapamıyor. Kendisi ile yaptığım söyleşide Tren yolunda problem yok 2015 yılında temeli atılıyor demek yerine. Ben şunları şunları yaptım diye gayet şov yapıp gündemde kalabilirdi. Kendisi söylemedi ama ben bunları Bakanlıkta bizzat duydum yanımda şahidim var. Sayın Alaboyunu mütevaziliğinden ve şovdan kaçınması nedeni ile kendisini tebrik ediyorum. Tren yolu demek ki kendiliğinden gündeme alınmamış.