-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


İçme suyu start aldı

23 Ağustos 2016 - 13:16

     İlimizde darbe girişimi sonrası nöbetlerde bitince hizmetler start aldı. Yeni Hastanenin araştırma Hastanesine dönüştürülerek Tıp Fakültesi ile özdeşleşmesi harika bir hizmet. Sanayi projesinin müracaatlarının alınmaya başlaması için son günlerin sayılması. Bu ilde yaşayan yediden yetmişe herkesi ilgilendiren ve hayati önem taşıyan İçme suyu meselesinin temel atımına gelinmesi ilimiz için çok büyük bir hizmettir. 30 yıldır içme suyu meselesi için türkü çağırdığımızı hatırlamayan var mı? Yıllardır kanalizasyonun aktığı kokmuş baraj suyundan rahatsız olmayan herhalde yoktur.

      Sayın Belediye Başkanı Haluk Yazgı içeriye alındıydı alınmadıydı dedikodusunu çıkaranlar herhalde bu dedikoduya kendileri de inanmamaya başladılar. Çünkü Yazgı onlar parelel ile aynı maklubeye kaşık sallarken Yazgı paralel karşıtı idi. Bu dedikodulara bakmadan icraatlarını yaparak halkın içinde gezmeye devam ediyor. Aksaraylılar şunu çok iyi biliyorlar ki, mahalli seçimlerde aday olduğunda önünü kesemeyenler darbeden medet umup önünü kesmeye çalıştılar ama bu iftiralarına hiçbir Aksaraylı inanmadı.

      Geçtiğimiz günlerde içme suyu ile ilgili mütahit firmanın şantiyesini kurarak işe başlaması ilimiz için çok önemli bir hizmettir. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan içme suyu projesi umarım döneminde çeşmelerimizde akar.

      İçme suyu ile ilgili geçmişte öyle haberler okuduk ki, hepsi faso fiso çıktı ve bugüne kadar geldik. Yok, efendim Yalnızceviz bölgesine, yok Ağzıkarahan bölgesine sondaj vuruldu ninnileri ile avutulduk. Sonuç elde var sıfır sıfır.

      Demek ki gerçekten kalıcı bir çözüm üretilmediği ortaya çıktı. 2 senede bir Başkan içme suyunu hallediyorsa, 30 yıldır su sıkıntısı çektirenler şapkasını önüne koyup düşünsünler. Halkımız kuru beyan ve açıklamalarla avutulmuş.

      Geçen yıl bir büyüğümüz bana barajdan aldığımız suyu gözü önümde kaynatarak içindeki bakterileri bana göstermişti. Hatta ben bu sudan abdest bile almıyorum demişti. Bende zaten yıllardır çeşmeden akan suyu içmiyor başka yerlerden getirerek içiyorum.

      Somuncu Baba külliyesi karşısındaki çeşmelere bir bakın bir dakika olsun boş kalıyor mu? Hadi buradan arabası olanlar su getiriyor, ya arabası olmayanlar ne yapsın. Bu bakterili suyu içmeye devam ediyor.

      3 yıl önce idi Ihlara kasabamızda idim bir dostum beni vadiye akan kasabanın lağımlarını göstermişti. Peki, bu su nereye akıyordu baraja akıyor ve oradan çeşmelerimize geliyordu. Arıtma bu bakterili suyu ne kadar temizlediği malum.

      Temiz bir içme suyunu kim getirirse getirsin şahsen ben kendisine minnet duyarım. Bizler bugün varız yarın yokuz. Ama çocuklarımız ve yeni nesiller içinde hayatı önem taşıyan bir içme suyu inşallah çeşmelerimizden akar bizde sebep olanlara minnet duyarız.

      Çalışma derken geçtiğimiz günlerde TOKİ bölgesinde bir düğüne gittim. Düğüne Akin yolu üzerinden geçtim. TOKİ yoluna yapılan üst geçidin çıkışında muazzam bir çalışma başlamış. Bu çalışma Akin ve TOKİ kavşağında devam ediyor.

      Belediye Başkanımız Sayın Yazgı nöbetten sonra hemen buraya girmiş ve muazzam bir çalışma yapıyor. Gidiş geliş bağlantıları muazzam bir şekilde devam ediyor. Hemen akabinde TOKİ’ye giden yollarda çalışmalar aynı hızla devam ediyor.

      Ben bir gazeteci olarak inanın ilk defa gördüm. Bunu ne basından nede televizyonlardan gördüm. Kendi kendime dedim ki bu çalışmaları başka birisi yapsaydı her gün medyada şov yapardı. Şovsuz bir şekilde yapılan çalışmaları Sayın Yazgı medya ile paylaşsın da bizde en azından haberdar olalım.

      Yine Tacin Mahallesinde devletimizin çift yol çalışması hızla devam ederken. Bana sık sık yazan okurlarımız Makas kavşağına geçişler kapatıldı çok muzdaripiz diyorlardı. Sayın Yazgının girişimleri sonucu bu mahalleye geçiş için altgeçidin yapılacağını da buradan mahalle sakinlerine duyurmuş olalım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum