-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Ne söylesen boş

09 Nisan 2015 - 13:10

      Zaman öyle bir döneme gelmiş ki, herkes neyi nasıl anlıyor ve yorumluyorsa öyle anlamak istiyor. Elbette herkesin bir görüş ve düşüncesi vardır, ama doğru ama yanlış. Önemli olanda yanlışta ısrar etmemektir, doğruyu bulunca yanlışı bırakmak lazım. Biz gazetecilerin kendilerine göre bir fikir ve düşünceleri elbette var, ama bu fikir ve düşünceler yanlışsa yanlışta ısrar etmemek bizim içinde geçerlidir.

     Bana göre bir yazıyı dün kaleme almıştım, burada İlknur İnceöz Hanımefendi ile yakın tanışıklığımız ve çalışmalarını yakinen bilmem nedeni ile kendisini Genel Merkez harcamadı dedim. Birde biz Milletvekiline genel olarak bakmak yerine kişisel bakmaya alışık olduğumuz için küçük yerler ile büyük şehirlere farklı bakıp düşünürüz.

      Bu farklı bakışı ben birazda buna bağlıyorum, ne yaptı bana ne getirdi sözleri popülist politika ve düşüncedir. Artık hangi parti olursa olsun bu düşünceden çıkıp konuya genel bakmamız lazım. Toplumun genel yararı ön planda olmalı, kişisel meseleler artık bitmeli.

     Dün ki yazdığım yazıdan sonra Ak Partinin aday açıklamasına katıldım. Burada bazı tanıdıklar yazdığım yazıdan hoşlanmamışlar ki, “ neden 3-0 yazmadın” diye sitem ettiler. Sonra internet sayfamı açtım birçok mesaj MHP li gençler tarafından atılmış, ne hacılığımız kalmış ne hocalığımız ve hatta bana Ak Parti yalakası diyenler bile olmuş. Aslında bu sözler hukuki bir suç olmasına rağmen ben kötü söz sahibine ait deyip geçiyorum.

     Yazdığım yazıdan ne Ak Parti ne de MHP li gençler memnun olmamış. Demek ki artık iyi yoldayız tarafsız ve doğruları yazıyoruz. Bizim kimseyi memnun etme gibi bir derdimiz yok, kamuoyunun görüş ve düşüncesini dile getirmek durumundayız. Ben orada sadece bir konuyu bazılarına hatırlatmak istedim, ama ne hikmetse herkes alınmış. Aslında o yazımda taraf değil mevcut durumu kamuoyu görüşü neticesinde yazdım. Hatta Allah herkesin gönlüne göre versin diye de belirttim. Dolayısı ile biz kimseye hesap vermek durumunda değiliz. Birileri öyle düşünüyor yorumluyor diye onlara göre yazacakta değiliz.

      Aristoteles’in güzel bir siyasi sözü var bunu sizlerle de paylaşayım:

     “ Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız. Siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam eder; siz dostlarınızı yitirmekle kalırsınız…”

     Bu güzel söze yanlış diyenler olabilir mi? Bana yazanlarda bu güzel sözü biraz derinlemesine okuyup anlasın. Bazen çok can ciğer dostlar birbirlerinden hiç ayrılmazken siyasette birliktelik sağladıklarında, bir gün karşı karşıya gelip kötü olmuyorlar mı? Hatta bırakın siyasetçiyle kötü olmayı, siz bir tarafa taraf oluyorsunuz başka bir sevdiğiniz başka yere taraf oluyor. Bundan dolayı aranız açılıp zaman zaman kırgınlık yaşamıyormusunuz? Benim bu yazıma çok yakın dostluğum olan başka bir partiye meyilli arkadaşım bana yalaka diyebiliyorsa işte siyasetin arka yüzü bu olsa gerek.

      Bunu bana neden söylediğini de biliyorum has bel kader bir yıl önce aday adayı olmam nedeni ile bunu bana söylüyor. Demek ki siyasetten uzak durmak gerekiyormuş.

      Buradan şunu bir kez daha söylüyorum ben artık bir taraf olmayacağım. Ama siyaset yapıyor diye sevdiğim ve takdir ettiğim bir insanı elbette seveceğim ve iyi yaptıklarını da elbette paylaşacağım. Varsa yanlışı onu da kamuoyu ile paylaşmak kadar normal bir durum olsa gerek. Artık siyasi bir etiket taşımamaya gayret etmeye devam edeceğim.

      Ama bir sevdiğim insan siyaset yapıyor diye onu da linç etme gibi bir düşüncem yok. Siyaset ne Kuran ne de Hadis, siyaseti Allah rızası için kullanan insanlara da haksızlık yapmayı doğru bulmuyorum. Ben artık kendimi siyaset etiketi dışında görüp öyle olmaya çalışıyorum.

      Siyasete girmeyeceğim demek ayrı, ama başka birisi siyasi kanalla Aksaray’a güzel bir hizmet yapıyorsa mesela Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın yaptığı güzel bir hizmeti takdir etmek başkadır. Elbette güzel yapılan ve halkımızı ilgilendiren hizmetleri görmemezlikten gelemeyiz. Bu hangi siyasi düşünce olursa olsun benim için fark etmez.

     Dolayısı ile ben Umre ziyaretimde Allaha dua ettim bu işin bana bir hayrı varsa sevdir. Yoksa o sevgiyi benden al dedim, yüce Rabbimde bunu benden aldı ve çokta ilgi duymuyorum. Tarafgirlikten dolayı yazmama gibi bir durumumuz olmayacak ben bunu söylüyorum. Siyasetin içinde olmak ayrı kişilere karşı muhabbet ayrıdır. Onun için söylemleri iyi anlamak lazım, ben ne söylüyorum adam ne anlıyor hesabı.