-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Özgecan la idam geri gelmeli

16 Şubat 2015 - 11:05

Hafta sonu Mersinde vahşice işlenen bir cinayet ülke gündemine bomba gibi düştü. Cinayete kurban giden ise 20 yaşında Özgecan Aslan kızımızdı. Bir minibüsçü önce kıza tecavüz etmeye çalışıyor ve başarılı olamayınca da bıçaklayıp öldürüyor. Öldürmekle de kalmayıp kızcağızın kollarını keserek delil kaybetmeye çalışıyor. Sonrada babası ve bir arkadaşını bulup ormanlık alanda iz kaybetmek için yakıyorlar.

     Tabi bu olay ülke gündemine bomba gibi düştü ve gündeme oturdu. Tabi arkasından da idam cezası tekrar gelmeli migelmemeli mi tartışması gündeme geldi. Hiçbir vicdan bu olayı ve cinayeti işleyenlerin cezasız kalmasını istemez. Ama burada enteresan bir hadise ise kısasa kısa yapılarak idam edilmeli.

       Burada aklıma bir hadise geldi, bir zamanlar bu tür cinayetler sonunda İslam ülkelerinde şeri ceza uygulanarak kısasa kısas yapıldığında gazete manşetlerine “ barbarlar insan öldürüyor ve asıyor” diye manşet atanlarda ne değişti de idam ister hale geldiler.

      Hepimizin çoluğu çocuğu ve yakınları var, ille bu tür hadiseler başımıza mı gelmesi lazım? İslam’ın kısası herkesin gördüğü bir yerde idam edilmenin asıl amacı o idamı görenlerin bu tür suç işlememeleri için bir uyarı ve tedbirdir.

       Bu bir barbarlık değildir, yapanın yanına kar kalmamasıdır. Özgecana gelene kadar bu ve benzeri birçok cinayetler işlenmiştir. Aldıkları cezalar nedir, devede kulak bir ceza. Dört sene yatıp yine sokaklarda gezmiyorlar mı?

      Fikir suçundan dolayı ceza alanlardan daha az içerde yatıp çıkıyorlar kardeşim. İdam cezası acilen gündeme getirilmelidir, hiçbir ülkenin etkisinde kalmadan. Yok, efendim AB girecekmişiz de onun için idamı kaldırmışız.

     ABD de idam cezası var mı yok mu önce ona bakmak lazım. Bal gibi idam cezası var hem de zaman zaman uygulanmaktadır. Avrupa’dan bize ne kardeşim, ben kendi değerlerimi ve vatandaşlarımı korumam lazım değilmidir?

     Daha geçtiğimiz günlerde bir gencimize neden ters bakıyorsun diyen bir psikopat bıçaklayıp öldürmedi mi? Sende onu kanun önünde aynı şekilde öldüreceksin bak bakalım bir daha böyle bir cinayeti kaç kişi işler.

      Özgecanın dışında eşinden boşanmış bir koca boşanmayı hazmedemeyip sokak ortasında eşini öldürmüyor mu? Devletin kanunları onları öldürmeli, bak bakalım bir daha bu cinayeti işleyebilir mi? Yok efendim hazmedemiyormuş boşanmayı, hazmedemiyorsan sahip olacaksın eşine. Sahip olamıyorsan adamsan arkasına dönüp bir daha bakmayacaksın.

     Kadın ve kızlarımız sokakta bir şey alıp satmayacak mı? Yada bir toplu taşıma aracına binmeyecek mi? Her gördüğünüz ve ya merhaba ettiğiniz kadına kötü gözü ile bakarak saldırmak düpedüz şerefsizliktir.

      Aynı şeyler birde kendi yakınlarına yapılsın bakalım ne düşünürler. Herkesin namus ve şerefi ortada olmadığını herkes bilmelidir. Zorla insanlara tecavüz ve saldırmak tam bir alçaklıktır. Hayvanlar bile bunu yapmıyor ve birbirine saygı duyuyor. İnsanlar bu kadar canavarlaşıp aşağılık olmamalıdır.

     Bunun en büyük nedeni ise ahlaki değerlerimizin yozlaşmasıdır. Ahlak dejenere olursa bu tür olayların yaşanması kaçınılmaz olmaktadır. Ahlaki terbiye ve saygınlığa çok ihtiyacımızın olduğunu unutmamak lazım olduğunu düşünüyorum. Helal dairesi genişken harama girmeye gerek yok, hem keyfede kâfidir. Caniliğe de gerek yok, sapıklığa da gerek yok.

      Eper ahlaki değerleri taşımıyorsa bu tür insanlar, acilen idam cezası gelmeli ve caydırıcılık önlemi olarak bu tür kişiliksiz insanların önüne konmalıdır. Yoksa daha çok Özgecanların hunharca ölümü kaçınılmaz olacaktır.