-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Rektörlük yarışı hızlı başladı

29 Ocak 2015 - 14:49

Bundan 4 yıl öncesi Rektörlük yarışı başlamıştı, ben o yarışta da tercihimi bir Aksaraylı tarafında yer alarak yapmıştım. Biraz mikro milliyetçiyim, ama eğer Aksaray’da bu işi yapacak memleket çocukları varsa tercih ondan yana olmalı. Bizi illede Kırıkkaleliler, Yozgatlılar yönetmemeli. Siyasette üst kademe yer alan bazı siyasiler tercihlerini Aksaray yerine başka yerde kullanarak artık bu tür atamalarda Aksaray üzerinden ellerini çekmeli. Her yere kendi öğrencisi ve ekibini yerleştirmeye başlamalarıAksaray’da rahatsızlık vermektedir.

Mevcut Rektörümüz yakinen biliyorum ki bir başka ilin siyasisinin kontenjanından geldi. Başkalarını da yazarım aynı yoldan gelenleri şimdi onların zamanı değil. Yozgat bölgesi siyasiler öğrendiğim kadarı ile Aksaray’ı tercihleri olarak kullanmaktadırlar.

      Efendim taraf olmak demek yanlışlara da alkış değil, varsa yanlışlar babamda olsa yazarım. Artık bazı yerlere Aksaraylılar tercih yapılmalı, hem de herkes sahip çıkmalı. Böyle Aksaraylıya sahip çıkmazsan dışardan gelenler bulundukları yerlere hep dışardan tanıdıklarını ve yakınlarını tercih ederler. Nitekim de öyle olmaktadır ve kadrolaşma içinde çok az Aksaraylı bulunmaktadır.

     Araştırdım Kırşehir Üniversitesinin %75 Kırşehirli ve kendi memleketinin insanları. Benim memleketimde kaç tane Aksaraylı var parmakla sayılı değil mi? Ülke geneline baktığımızda ve Ankara’da kaç bürokratımız var? Bilenler bunları bana sayabilir mi?

      İlimize daha çok hizmet istiyorsak bürokratımızın ne kadar olduğuna bakmak lazım. Varsa bürokratın işlerin tıkır tıkır yürüyor, hem de zamanında işler yoluna giriyor. Parmak sayısı kadar Ankara dabürokratımız yok. İl içinde de kaç bürokratımız var buda düşündürücü değil mi? Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanı Sayın A. Kadir Karatay da “Milletvekili adayı olmak isteyen memurları daha çok bürokraside görmek isteriz buna ihtiyacımız var” dedi.

     Geçen Rektör seçiminde ilimizde çok hizmeti olan ve çalışmalar yapan Prof. Dr. Bekir Deniz aday olmuştu. Adama bir siyasi etiket yapıştırdık ve kimsenin tanımadığı birisini getirip Rektör yaptık. Gelen gideni aratır misali karşı olduğumuz sosyal demokrat Necdet Sağlamı arar duruma geldik.

     Gelen insanlar Aksaray’ın alt yapısını üst yapısını bilmesi lazım. Bekir hocamı küstürdük ve birdaha gelip çalışma yapmadı. Ben kendisi ile çalışma imkânı bulduğum Deniz’de hiçbir şekilde siyasi düşünce ve fikir dayatması görmedim. Aksaray’ın tarihi ve kültürü ile çok başarılı çalışma yapmış bir hemşerimizdi. Ama geldiği gibi göndermesini de bildik.

Üniversite’de paralel yapılanma dünde vardı bugünde var. Necdet hocayı Kullananlar Acar hocayı da kullandılar. Ne zamana kadar derseniz bundan 5 ay öncesine kadar. İyiki hükümet paralel yapı ile mücadele başlattı ve seçimde yaklaşınca Acar hoca seçim hesabı ile 3 yıl sonra bu yapıyla mesafe açmaya çalıştı. 5 ay önce kendisini ziyaret ettiğimde masasında sadece paralel yapının gazetelerini görmek beni şaşırtmıştı. Hayret içinde kalarak en ufak bir tedbir dahi görmedim. Bereket versin Rektörlük seçimi işin içine girdide kadrosundaki paralel yapıyı uzaklaştırmak durumunda kaldı.

Ben illede Aksaraylı olsun düşüncesinde değilim, ama bu işi yapacak Aksaraylı varsa o bu işin başına getirilmeli. Hem de kim olduğuna ve hangi görüşte olduğuna bakılmadan Rektörlüğe getirilmeli.

     Bildiğim kadarı ile Himmet Karadal Aksaraylı olarak aday. Kendisini yakinen tanıyorum ve sempatik bir kardeşimiz neden Rektör olmasın. Başkalarından ne eksiği var ve bilgi eksikliği var. Himmet Hocaya Aksaraylı olarak top yekûn sahip çıkmalıyız, hep birlikte destek vermeliyiz ve kendisine güç katmalıyız. Benim ne yakınım nede bir insani ilişki dışında bir alışverişim bulunmaktadır. Herkesle iyi ilişkiler içinde olan bir hemşerimiz.

      Yok efendim mevcut rektörün Bakan arkadaşları varmış arkasında imiş bunlar beni kesmez. Bizim siyasilerimiz ne güne duruyor onlarda Himmet hocaya destek versinler. Yabancılarda ilimizden elini çeksinler, bu konuda kamuoyu oluşturmalıyız ve Ankara’da bunu duymalı. Haydin Aksaray hep birlikte kendi evlatlarımıza sahip çıkalım.