-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Tamer “ tek isimde mutabık olundu”

04 Aralık 2014 - 17:31

Yazımın başlığı ile ilgili konuya geleceğim kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Salı günü yazdığım “ Aksaraylılar beni aramasın” başlıklı yazıma yüzlerce tebrik telefonu ve mesaj aldım. Aksaray’da sizin gibi yürekli bir gazeteci var mıymış” cümleleri ile. Ancak yazının muhatabından gazetemize itiraz edilmiş mektup çarpıtılmış şeklinde. Yazıda çarpıtma yok, ben o mektubu üç yıldan fazladır saklıyorum gerek görülürse tamamını yayınlarım.

     Bugüne kadar neden yayınlamadığıma gelince, mektubun sonuna Milletvekili Sayın Ruhi Açıkgöz şu cümleleri kullanmıştı:

    “Bu mektubu bir emanet olarak almanızı ve içeriğini kullanmamanızı özellikle rica ediyorum.”

      Bende bu rica üzerine partimize zarar vermemek için bugüne kadar kullanmadım. Emanete de sadık kalmayı prensip edindim. Ancak bu yazışmamızda kullanmadığım cümlelerden dolayı adaylığım esnasında beni listeden çıkarmak için; “ hakkımda yazı yazarak bana PKK’lı dedi” ifadeleri üzerine bir iftira ile karşılaşmam nedeni ile bende bana gönderdiği mektuptan bahsetmek zorunda kaldım. Yoksa bana hiçbir kimse böyle bir yazı yazmam için ne telkinde bulunmuştur nede tavsiyede.

     Eğer iftira ile bana bedel ödetildi ise bende gerçekleri yazmak durumunda idim ve yazdım. Ben bugüne kadar sakladığım mektuptan bahsetmezken karşılaştığım doğru olmayan iftiraları yapanlar sözlerinde sadık kalmalılardı.

 Gelelim yazımın başlığına, Çarşamba günü TBMM Meclisinde bir dizi ziyarette bulundum. Bu arada Aksaray koordinatör Kayseri MilletvekiliSayın İsmail Tamer Beyi de ziyaret ettim. Ziyaretim sırasında kongreler ile ilgili kendisi ile söyleşi yaparak kaydettim.

Aksaray’da ilçelerde ve merkez ilçede kongreleri tamamladık. Şimdi İl Başkanlığı seçimi var, bunuda tek liste ile tamamlamak istiyoruz. Bu konuda Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu huzurunda üç Milletvekili ve Belediye Başkanı tek isim üzerinde ittifak edildi. Bu ittifak üzerinde seçime gideceğiz diyerek şunları söyledi:

“ ilçelerde birlik ve beraberlik içinde seçimleri tamamladık. Sadece Eskilde iki adayla seçime gidildi, seçim sonunda da adaylar kucaklaşarak birlik beraberlik görüntüsü verdi. Buda bizi sevindirmiş ve huzurlu bir seçim tamamlanmıştır.

      Merkez ilçede de Milletvekillerimiz bir aday üzerinde ittifak ederek seçime gidildi. Bu seçimde sorunsuz ve birlik içinde tamamlandı. Ümit ediyorum ki il Başkanlığı seçimide tek adayla birlik ve beraberlik içinde tamamlarız.

      Genel Merkezimizin ana düşüncesi çatlak çıkmadan tek adayla seçime gitmektir. Aksaray’da bazı ufak tefek rahatsızlıklar vardı. Eski Belediye Başkanı ile mevcut Belediye Başkanı arasındaki kırgınlıkları ben devreye girerek bir araya getirdim. Bu kırgınlıkta son bularak bir barış sağlandı.

     Genel Merkezimizin talimatları üzerine Aksaray’ın üç Milletvekili ve Belediye Başkanı bir Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu ile bir araya gelerek tek aday üzerinde ittifak edilmiştir.

      Bu ittifaka bende bizzat şahidim, bu adayla seçime gideceğiz. Çatlak sesin çıkmamasını ve partimizi rahatsız edip huzursuzluk çıkarmaya çalışanlara müsaade etmeyiz. Yapılan mutabakata herkes uymak durumundadır.

      Seçimlerde tartışma ve kavga istemeyen bir partiyiz bu şekilde de olacağına inanıyorum. Seçim sonrasında partimizde birlik ve beraberlik oluşması partimiz menfaatinedir” dedi.

      Bu cümleler Aksaray koordinatör Milletvekili İsmail Tamer Beye aittir. Bizim bu konuda yorum yaparak farklı şeyler söyleme hakkımız yok. Ankara’da yaptığım görüşme bundan ibarettir. Bu görüşmemiz kamera kayıtlarında da mevcuttur, televizyondan da yayınlayacağız.