-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Teröre karşı Aksaray ayakta idi

09 Eylül 2015 - 19:19

     Güneydoğu Anadolu’da PKK terör örgütünün asker ve polisimize yaptığı saldırılar sonucu ülke genelinde verdiğimiz şehitlerimize ve devletimize destek olmak maksadı ile ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de tepki verildi. Tepki sonucunda önce HDP levhasının üzerine Türk Bayrağı asıldı, daha sonra HDP tabelası indirildi. Buraya kadar her şey güzel devam ederken, Polisin kendileri için yürüyüş yapan insanların üzerine göz yaşartıcı ve su sıkması hiçte hoş değildi. İkincisi tepki güzel ve sonuç alınmışken gece yarısına kadar korna çalarak insanları rahatsız eden abartı hiçte hoş değildi.

     Dünkü yazımda da belirttiğim gibi Türk vatandaşının sabrı taşmasın demiştim. Sabah Memur senin ve Ak Partinin yaptığı kınama ile başlayan tepkiler, akşam Ülkü ocaklarının akşam saat 18 00 başlattığı teröre lanet toplantısı, daha sonra MHP’nin yaptığı bildiri ile devem etti.

      Ülkücü gençlerin yaptığı duyarlılığı gerçekten tebrik ediyorum. Hükümet meydanında yapılan tepkiden sonra gurup HDP binasına yürüdüler. Burada daha sonra Aksaray’ın her kesiminden insan bu guruba destek vererek büyük kalabalık oluşturdular. Sokak ortasında olan basın mensubu arkadaşlar her ne kadar 3 bin kişiden bahsetse de, meydanın ve Bediüzzaman caddesinin tamamı bir miting alanı gibi doldu. Tahminime göre bir 5 bin kişilik kalabalık oluşmuştu.

     Polisimizin kale altında bulunan HDP binasına geçişi iki taraflı kapatması güvenlik açısından haklı idi. Belki burada bir can kaybı olur ya da bina ateşe verilir diye tedbir alınmıştı.

     Önce barikatı zorlayan gençler HDP tabelasının üzerine Türk bayrağı astılar. Ancak buna ikna olmayan gençler tabelanın indirilmesini istediler. Uzun süre direnen gençlerin ve kalabalığın üzerine biber gazı sıkıp, Tomo ile su fışkırtılması hiçte hoş değildi. Bu insanlar biber gazı sıkan ve su fışkırtan Emniyet güçlerimize sahip çıkıyorlardı. Madem HDP tabelası indirilecekti, zaten onların isteği de buydu. Bunu baştan yapsanız da bunca insan ve hatta Polisimiz biber gazından zehirlenme geçirmese olmazmıydı?

      Buraya toplanan insanların öfkesi zaten tabela indirilince geçerdi. Bunu zorlamak hiçte hoş olmadığını düşünüyorum. Başarılı Emniyet Müdürümüz bu başarısına gölge düşürdüğünü düşünüyorum.

       Diğer bir konu ise toplanan kalabalık levhanın indirilmesi sonucu zaten dağıldı ve amacına da ulaştı. Ama gece yarılarına kadar korna çalarak düğün varmış gibi işi abartmaları hiç hoş olmadı. Ben tekrar Ülkücü gençlerin sosyal medyada bir anda haberleşerek bu protestoyu hazırladıkları için kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum.

      Aslında ben konuyu şu şekilde düşünüyordum. Her siyasi partinin taraf ve destekçisi sivil toplum kuruluşları vardır. Bunlar partiler üstü bir araya gelselerdi. Terörü lanetlemek ve tepki göstermek için bütün siyasi partileri davet ederek meydan mitingi yapılsa daha iyi olurdu.

      O zaman buradaki tepkiye tahminime göre bir 10 bin kişi katılır, olay partiler üstü olur her kesim burada bulunurdu. Her düşünceye de söz verilerek kısa kısa konuşma yapılsa bence daha iyi olur ve birlik beraberlik oluşmuş olurdu.

       Birlik ve beraberlik ülke meselesinde bana göre partiler üstü olması gerekmektedir. Şunu da söylemeden geçmeyim, olayı sakın ha Türk Kürt meselesine sokmayalım. Bu tür gösterileri provaka etmek isteyenler olabilir. Zaten provokatörlerin asıl amacı ülkemizi karıştırmak istedikleri olayda bu olsa gerek. Onun için sakın ha oyuna gelmeyelim işi tadında ve ölçüsünde bırakalım.

       Son olarak şunu da söyleyim, temizlenen mayınların yerine 2 saat sonra tekrar mayın döşenmesi tesadüfü değil. Burada bazı devlet düşmanı ve ülkeyi karıştırmak isteyen hain gurupların mutlaka elleri vardır. Yoksa anında dağdan inip bir saat içinde tekrar mayın döşenmez. İşin bu tarafına da dikkat etmek lazım diye düşünüyorum.

        Salı günü meydanda ve caddelerde teröre lanet tepkisine katılan herkesi tebrik ediyorum. Ama lütfen aşırıya kaçmadan işi tadında bırakıp provokatörlerin amacına alet olmayalım.