-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Üniversite bizim Üniversitemiz

20 Kasım 2014 - 15:01

Çarşamba günü Aksaray Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Acar zannedersem geldiği günden bu güne kadar yapılan işleri değerlendirdi. Bende bu basın toplantısına davetli idim, ancak daha önceden Televizyon çekimi için randevumuz olması nedeni ile orada yapılan hazırlığa katılmam gerektiği için ekibimiz ile beraber oraya gitmek zorunda kaldım.

Daha sonra beni telefonla arayan bazı meslektaşlarım bizim Televizyon olarak Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü ile bir problemimiz olduğunu düşünerek beni arayanlar oldu. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir, Üniversiteye karşıda bir tavrımız yok.

Tamamen önceden verdiğimiz randevuda olmamız gerektiğinden katılmadık. Ancak Üniversitenin basın işlerini yürüten Fatih Vurgun kardeşimiz eskiden bizim elemanımız olması nedeni ile kendisine buradaki görüntülerin televizyonumuza gönderilmesi istenmiş ve görüntüler gelmiş ve yayınlanmıştır.

Kaldı ki, Rektör Beyle kişisel problemimiz bile olsa biz bu toplantılara katılırız. Çünkü Üniversite bizim Üniversitemiz, memurlar gelip geçicidir kalıcı olan bizleriz. Zaman zaman bazı olumsuzluklar yaşasak ta Veteriner Fakültesi konusunda çıkış yapsak da yanlışları eleştirmek başka küs olmak başkadır. Biz basının küs olma diye bir lüksüde yoktur, hele konu Aksaray ise hiç hakkımız yoktur.

Gidemesem de giden arkadaşlarımdan bilgiler aldım ve görüntüleri tek tek dinleyerek izledim. Elbette bizim Üniversitemiz yeni bir Üniversite olması nedeni ile bir Konya Selçuk Üniversitesi ile boy ölçüşmemiz çok zor.

Ancak yaşıtları içinde en çok gelişen ve büyüyen bir Üniversite olduğunu da söyleyebilirim. En son dönemlerde yapımı hızla devam eden yeni Fakülteler bulunmaktadır. Bir Rektörlük binası yok iken bugün inşaatı hızla devam etmektedir.

Bazı tartışma ve gecikmeye rağmen Veteriner Fakültesini üstlenen Altuntaş ailesine son derece teşekkür ediyorum. İlk projedeki eksiklikleri görüp yeni bir proje ile Veteriner Fakültesi düzeltilerek inşaatına başlamak bile büyük başarıdır.

Veteriner Fakültesini Altuntaş ailesi yapmaktan vaz geçti dedikoduları havada kalmış ve Fakültenin yapımına başlanmıştır. Yine İslami Bilimler Fakültesini bir başka hayırsever hemşerimiz üstlenerek yapımına başlamıştır. Fakülte yapımı ile ilgili tartışmaların bitmesi de aslında güzel bir gelişme olarak görülmelidir.

Hala ilimizde bana birçok hemşerimiz neden bir Hukuk Fakültesi kurulmuyor diye serzenişte bulunduklarına şahit oluyorum. Bu konuda benim çok kişi tarafından bilinen ve hala aramın iyi olmadığı Milletvekili Ruhi Açıkgözün kaprislerinden dolayı kaldığını bilmelerini isterim.

Tıp Fakültesi artık bizim için hayal olmuştur, ya nüfusumuz 700 bin olması lazım, ya da kanun değişmesi lazım. Ancak bu şekilde Tıp Fakültesine sahip olabiliriz. Efendim Kırşehir’de varda neden bizde yok diye dertlene hemşerilerim işin aslını bilmiyorlar. Biz zaten Kırşehir ile beraber 3 il Tıp Fakültesini elde ediyorduk.

Ama maalesef eski Rektör Tıp Fakültesi izni ile pirim alır yeniden seçilir endişesi ile sonraya bırakılsın düşüncesi ile havamızı aldık. Sonra her il Tıp Fakültesini alınca kanun değişikliğine gidilerek nüfusu 700 olmayan ile Tıp Fakültesi yapılmaması için kanun değişikliği olunca bizde bu fakülteyi elimizden kaçırmış olduk.

Hâlbuki Sayın Sağlam bugün burada bulunmamaktadır. Onlar memur bugün var yarın yoklar, ama hizmetler kalıcıdır. İşin bu duruma geleceğini hesap etmeden rektör kaprisinden dolayı Tıp Fakültesi açılması için 3 il arasında idik. Bizim Fakültemiz ertelendi, ama öbür iki il Fakültesine kavuştu.

Bazen sonradan pişman olacağımız hizmetleri istemesek de kaçırabiliyoruz. Bu nedenle bu konuyu sık sık gündeme taşımanın anlamı yok, işin vahameti bu şekildedir. Bundan dolayı bunu yazdı diye bende geçmişte İl Genel Meclis listesinden çıkartılarak siyasi linçe uğradığımı da bilmiş olun. Esas meselenin aslında da benim Tıp Fakültesi konusunu yazmam yatmaktadır. Bu konu ile ilgili Sayın vekille aramızda yazıştığımız bir yazıyı da hala saklıyorum zamanı gelince bunu sizlerle paylaşacağım.

Kısacası Üniversite bizim Üniversitemiz memurlar gelir geçer. Ama hizmetler ebedidir kalıcıdır, Üniversitemize her zaman sahip çıkmak durumundayız. Burada binlerce öğrenci okuyor ve Aksaray’ın ekonomisine katkı sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.