-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Vatandaş istikrar dedi

02 Kasım 2015 - 04:53

Aksaray’da Milletvekili aday sıralamasında yaptığım liste nedeni ile bana inanmayanlar, aynı şekilde 1 Kasım seçimlerinde yaptığım tahminlere, “ hadi sende diyenler” oldu. Bu sessizlik Ak Partiye doğru giden bir yenilikti. Aksaray için ben şunu dedim hep Aksaray 4-0 sıfır yapar. Ne için diyordum bunu 4 Milletvekilimiz olsa bile 4-0 sıfırlık sonuç olacak dediğimde kimse bana inanmadı. Bu buğday tanesi değil oy bu kadar açık zor kapanır dediler. Ülke genelinde ise %47 üzerinde Ak Parti oy alacak dediğimde attığımı söylediler.

     Büyük anket şirketleri verdikleri oranların doğru olmadığını Ak Parti üst düzey kesiminin bıçak sırtı demesinin nedeni, insanlar rehavete kapılıp nasıl olsa iktidarız diye sandığa gitmeme rehavetinden kurtarmaktı. Verilen anket sonuçlarına hiç itibar etmedim, Aksaray’da 3-0 olursa ülkede tek başına iktidar olur tezini hep savundum bunu benden dinleyenler biliyor. Çünkü vatandaşın istikrasızlıktan bunaldığını görüyordum.

     Seçim sürecinde genel olarak Ak Parti heyeti ile çalışmalarını izlemek üzere katıldım. Adayların gezilerini geriden takip ettim, yüzüne evet arkasından tepki görmedim. İnsanların yüzleri gülüyor gözlerinden sizinleyiz diyorlardı.

     Seçim günü sandıklar açılmaya başladı bende Televizyonda yorum yapmak üzere K68 TV gittiğimde arkadaşların sorusuna burada 4-0 ülke genelinde %47 üzerinde oyla Ak Parti tek başına iktidar diye söylediğimde buna kimse inanmadı. Seçim yasağı kalktı ve 3 saat canlı yayında yaptığım bu yorumda bunu aynen aktardım. Seçimi analiz ederek Ak Partinin kazanma çalışmalarını ve muhalefetin kaybetme durumlarını sizlere anlattım.

      Aksaray’da 1 Kasımda 3 aday, Belediye Başkanı Yazgı, İl Başkanı Karatay ve partiye uğramayan bazı yöneticilerin dışındaki partililer canla başla çalıştılar. Bu seçim gürültülü değil sessiz geçti ama Ak Parti kurmayları adam adama tek tek çalışarak vatandaşlardan oy istediler. Sanayideki geçen seçimdeki kırgınlık ve yüz asıklığını Belediye Başkanı Sayın Yazgı kırarak seçimde rahat bir şekilde esnaf tek tek gezildi. 7 Haziranda gezilemeyen sanayi bu sefer gezilerek tepki kucaklaşamaya dönüştürüldü.

     Bu çalışmalara üç bakanımızın hakkını da vermek lazım. Kısa dönem bakanlıklarında ilimiz için yapılabilecek ne tür hizmet varsa yaptılar. İlk defa ilimiz her hafta bakan karşılayıp hizmet gördü diyebiliriz. Her ne kadar bağımsız olsalar da ilimizi hiç ihmal etmediler.

      Birde iki seçim üst üste gelince partililer hiç yorgunluk hissetmeden evlerinin yolunu unutarak çalıştılar. İl Başkanı Karatay bir sohbette, “oğlum beni 10 gündür görmüyordu partiye beni görmeye geldi” demesi bu çalışmanın bir sonucu olsa gerek. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı aynı şekilde bir gün koltuğunda oturmadan adım adım çalıştı. Hatta 5 gün önce kendisini konuk ettiğim televizyon programı sonrası, “bu seçim bizim için hayat memat meselesi onun için burada 3-0 almamız lazım” demişti.

      İlknur Hanım Gurup Başkanı olması nedeni ile görev verildiği yerlere de gitti, köy köy, çarşı Pazar gezerek adım adım seçmenin elini sıkıp dertlerini dinledi. Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti aynı şekilde bir dakika durmadan insanlara bu seçimin neden önemli olduğunu anlattılar. Parti teşkilatı ise en güzel çalışmayı geçen seçime oranla yakalara bayrak rozeti takarak sandıklara sahip çıktılar, seçim esnasında bunu görüp yaşadık.

      Geçen seçime göre Ak Parti adayları hakkında en ufak bir eleştiri duymadım. Buda bana göre çok önemli bir gelişme idi. Vatandaşların en önemli beklentisi ise ülkede istikrarın devamı idi. 7 Haziran seçimlerinde farklı oy kullananlar ise pişmanlıklarını bu seçimde belli ettiler.

      Ülkede artık marjinal ve terör yanlısı partilere vatandaşın pirim vermediğini görmüş olduk. Seçmen artık katı particilik yerine ülkenin huzuru, istikrarı, terör olayları ve hayırcıları tasvip etmediğini sandıkta gösterdi.

      Bundan sonra ilimiz için umarım bir bakan ile temsil edilir. Kısa sürede aldığımız hizmetlerin devamını tekrar görürüz. Bir önemli husus ise ilk defa uyum içinde Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve il Başkanı ortaya çıktı. Bu uyum ilimiz için bir kazanç olur ve güzel hizmetler görürüz.

     Ben Milletvekili seçilen dostlarımı, İl Başkanını, Belediye Başkanını ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor hayırlı uğurlu olsun diyorum.