-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı bir yılını anlattı

31 Mart 2015 - 21:58

Pazartesi günü 30 Mart 2015 idi, geçen yılın aynı tarihi ile baktığınızda bir yıl. Evet 2014 yılının 30 Martında seçilen Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı aynı tarihte bir yılın değerlendirmesini yaparak Grant Altuntaş da yaptığı bir yıllık çalışmalarını katılımcılara anlatarak güzel bir tanıtım yaptılar. Tanıtımda bir yılda 52 proje sloganı ile başlayan toplantı 2 saate yakın sürdü. Tabi bu arada bu yıl yapacağı projelerinde katılımcılara anlattı.

     Toplantıya sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, Ak Parti İl Başkanı Sayın Karatay ve parti yöneticileri, Belediye Başkanları, Belediye meclis üyeleri, İl Genel meclis üyeleri, Ak Parti aday adayları ve çok sayıda katılımcı salonda idi.

     Kısa bir slayt gösterisi ile şehrin tanıtımı yapılarak başlayan toplantıda daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Yazgı uzun bir konuşma yaptı.

     Konuşmasında “ecdadımızın mabetleri yaparken hanlarıyla, hamamları ile yaparak örnek yaşam tarzı ortaya koymuş” diye sözlerine başlayarak Aksaray’da da bunun örneklerini yaparak medeni bir şehir oluşturmalıyız diye devam ederek, “ manevi hizmetin ve kültürel değerlerin önemini örnek almalıyız. Ecdadımızın bize bıraktığı ecdat yadigârlarına sahip çıkmalıyız. Medeniyet dedik, tarih dedik, kültür dedik, şehir dedik bizde bunu örnek almalıyız. Ecdat çalışmalarını şiirlere dökmüş, güzel mısralarla bunu anlatmış.

Avrupa’nın şehirleşmesine medeni çalışmasına baktığımızda insana yönelik çalışmalarını görmekteyiz. Bizde ilimizde yaşanabilir temiz ve güzel bir şehri inşa etmenin amacındayız” dedi. Ardından da 2015 yılı için yapılan proje çalışmalardan bahsetti.

       2015 yılında yapılması planlanan çalışmalar içinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda aynı hız ve tempo ile asfalt çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Kadın aktivite merkezi, Azmi Milli Çocuk Eğitim ve Bilim merkezi, bu Azmi Milli içerisinde yer alacak.

Ulu Irmak ikinci etap çalışması ve çevresine sosyal alanlar yapımı. Bedir Muhtar Mezarlığına külliye ve bu külliye camisi ve çevre düzenlemesi ile yapılması. Halkın önemseyip benimsediği Salıpazarı çevre düzenlemesi ve rahat bir şekilde alışveriş yapılacak bir Pazar oluşturulması. Eski terminal projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılması ve Karasu deresinde çevre düzenlemesi ve ıslah çalışmalarının yapılması ilk hedefleri olduğunu katılımcılara anlattı.

      Kendisi bu yeni projeleri anlattıktan sonra kürsüden indi ve ardından bir yıl içinde neler yapıldığı ile ilgili slayt gösterisi eşliğinde 52 projeyi izledik. Ben bazılarını not aldım bunları ana başlıklarla sizlerle paylaşmak istiyorum.

       Logo, içme suyu projesi, 48 mahallede yapılan asfalt çalışması, yeni yollar açılması, trafik düzenlemesi ve yeni toplu taşıma uygulaması, Belediye girişinin düzenlenmesi, saat kulesi ve ilin bazı yerlerine dikilen ili simgeleyen anıt projeleri, Kılıçaslan parkı ikinci etap çalışması, engellilere su ve taşıma ücretsizliği, kentsel dönüşüm çalışmaları, beyaz masa, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, sokak ve caddelere yeni aydınlatma düzeni, muhtar evleri, önemli isimlerin adlarını sokak ve caddelere verilmesi, ücretsiz internet, sanayi projesi, Büyük Bölcek köprü yapımı, festivalde yeni uygulama ve filim festivalinin eklenmesi, ilimizde filim çekimi Somuncu baba gibi, 30 Ramazan etkinlik ve Ramazan sokağı, günebakan projesi, Hasan dağı paraşüt etkinliği, 25 mahallede iftar yemeği düzenlenmesi, Cumhuriyet mahallesine dev park projesi, sanayi köprüsünün düzenlemesi ve birçok hizmetler anlatıldı.

      Ben bazılarını not aldığım için sizinle paylaştım. Yeni projelerden eski terminalin olduğu bölge yapım aşamasına gelip yıkılması bile büyük başarı olur. Karasu ıslah çalışması ilimiz için bir yara burasının kapanması çok büyük başarı olur. Yine Bedir Muhtar külliyesi bölgeye hareketlilik getirir. Ulu Irmak ikinci etap çalışması çevre sakinlerini mutlu eder. Salı pazarının kapanıp modernleşmesi aliyyün ala olur.

      Cumhuriyet mahallesine yapılan parkın bu sene bitmesi o bölgeye hareketlilik getirir. En çok sevindiğim konu ise Büyük Bölcek köprüsünün düzenlenip yeniden yapılması, ancak çok uzun sürmemeli. Trafiğin yazın sıkıştığı döneme bitmesi şehri rahatlatır. Çanakkale ruhunun meydanda bir tiyatro oyunu ile yaşatılması gençlik açısından fevkalade güzel olmuştur.