-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı ile Aksaray üzerine sohbet

04 Eylül 2014 - 11:21



Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ile Çarşamba gecesi Kanal 68Televizyonu programı yaparak Aksaray ile ilgili sohbet etme imkânı buldum. Söyleşi esnasında kendisini tamamen Aksaray’a kaptırdığını gördüm. Şu aşamada yaptıkları hizmetleri ileriki günlerde Aksaraylıların konuşmayacağını, projelerini konuşacağını söyledi. 

7 mahallede yaptığı çalışma ve asfaltların Belediyenin aslı görevlerinden olduğunu. Bunların reklam konusu olmasının bir anlamının olmadığını söylemesi inanın çok hoşuma gitti. Eskiden bir kanalizasyon kapağının değişmesini bile haber olarak okumaya alışık olduğumuz için yapılanların reklamını yapmaya gerek yok. Bunları yapmayacağız da ne yapacağız, Belediyenin işi ne demesi enteresandı.

Kurtuluş-Laleli mahallesindeki yapılan ana yol genişletmesi ve yıkımların yıllarca mahalleliler tarafından beklendiğin sorduğumda. “Bugüne kadar neden girmemişler anlamış değilim, ne zorluğu ve engeli var. Vatandaş bizlere fevkalade destek oluyor bizde hizmetimizi yapıyoruz, insanlar bize dua ediyor” dedi.

5 Ağustos 2014 Cuma günü başlayacak festival ile ilgili soruma ise; “ 10 gün olarak hedeflediğimiz festival aslında daha da uzun olurdu. Ralli yarışlarını da içine katarsak 12 gün oluyor. Festival boyunca birçoğu Aksaray’da çevrilmiş filmleri gösterime sunacağız. Filim festivalini de içine almamız ilimize gelecek filim sanatçıları 20 üzerinde Aksaray’ı görecek ve buradan gittiklerinde filim şirketlerine filim ve dizileri Aksaray’da yapalım diyecekler.

Aksaray’ın güzelliklerini onlara göstermemiz lazım. Aksaray’ın en iyi tanıtımı filim festivalleridir, Aksaray Ihlara festivaline bunu ekledik. Aksaraylı hemşerilerimizi Cuma günü 17.00 yapılacak ve sinema sanatçılarının da olacağı korteje davet ediyorum. Kendilerini ekranlarda görenler, burada bire bir görecekler ve hatıra resimleri çektirme imkânı bulacaklardır.

Aksaray’da ilk defa Aksaray Türküleri seslendirilecek, bu çalışmada harika olacak. 10 gün boyunca kent meydanında dolu dolu bir müzik programı olacak. Aynı şekilde turizm Bölgelerimizde de etkinlikler olacak. Filmlerin gösterildiği kültür merkezine yeni aldığımız otobüslerimiz hemşerilerimizi mahallelerinden alıp bedava getirip götürecek.

Zinciriye medresesinde yapılacak sergi ve resimleri halkımız mutlaka izlemeli. İki gün kent meydanında protokol yapmayacağız. Vatandaşlar sanatçılarla iç içe olsunlar, sanatçıları yakından izleme fırsatı bulsunlar. Eğlencede protokol olmasını istemiyorum, halkımız önde olsun, onlar protokol yerine otursun.”

Emekliler lokali olarak yapılan Ulu Cami yanındaki yerin gecikmesi ise koruma kurulu tarafından bazı yapıların izin meselesi probleminden geciktiğini. Ancak birkaç haftaya kadar burasının yaşlılarımızın hizmetine gireceğini belirtti. 

Şehrin girişi ve kent meydanına 45 güne kadar bazı figürlerin dikileceğini. Ama nasıl bir figür olacağını söylemeyim sürpriz olsun dedi. Her 45 gün içinde şehrin girişi ve önemli yerlerine çok güzel hayranlıkla izlenecek figürler konulacağını söyledi.

Toplu taşımada, “ ilk defa sana söylüyorum Cuma günü aldığımız 5 otobüsümüz şehrimizde olacak. Toplu taşımada bazı anlaşmazlıklar var, bunlar yerine getirilmediğinde araçlarımızı toplu taşıma için halkımızın hizmetine sokacağız. Ardından 2 aracımız daha geliyor, bu meseleyi mutlaka çözeceğiz” dedi.

“Çok önemli projeler üzerinde çalışıyoruz, Aksaraylı hemşerilerimiz bu projelerimizi gördüğünde mevcut yaptığımız yolları asfaltı unutup bunları konuşacak. Şuanda yaptıklarımız Belediyenin asli görevlerindendir. 2 sene sonra ilimize gelecek gurbetçilerimiz belki evlerini şaşıracak işler yapacağız. Halkımız bizi takip etmeye devam etsinler” dedi.

İnanın 4 ay gibi sürede öyle güzel çalışmalara fevkalade projeler ile hazırlanmış ve tam bir Belediyecilik örneği ile hazırlanıyor. Bizde sayın Yazgıya başarılar diliyoruz.