-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı sanayi projesini sona getirdi

18 Ekim 2015 - 09:09

Geçtiğimiz Perşembe günü Kültür merkezinde ilimizin çok önemli bir projesi ilgililerle yapılan toplantı ile tanıtılarak son aşamaya getirildi. “Aksaray Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi” Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı tarafından sanayi esnafına tanıtıldı. Toplantı sonunda ve devamında sanayiciler en ufak bir olumsuzluk göstermeden memnuniyetlerini belirttiler. Hatta Yazgının konuşması esnasında alkışlarla destek verdiler.

     Yılan hikâyesine dönüşen ve eski Belediye Başkanı Palta’ya tepki gösteren eski projeye karşı bu sefer yeni proje sanayiciyi mutlu ve memnun etmesi her iki taraf içinde takdir edilecek bir durum oldu. Toplantı Kültür Merkezinde yapıldı, Belediye Başkanı Yazgı ile birlikte Madeni sanatkârlar odası Başkanı Mehmet Uçkulak, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, esnaf odaları Başkanı Doğan Ceylan ve Ağaç işleri Başkanı Mesut Kulak katıldılar. Toplantıya ayrıca Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Gül, Mustafa Karahancı, Güven Kemaekaya ve Serdar Baydar ile birlikte salonu tıklım tıklım dolduran sanayi esnafı katıldılar.

     Sanayi projesi ile ilgili ilk bilgiyi veren Başkan Yazgı şunları söyledi: “ proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve projeyi tamamladık. Şimdi iş projeye başlamaya kaldı, başlamak içinde sizleri mağdur etmeden memnun olabileceğiniz bir fiyat araştırmamız devam ediyor. Bende esnaflıktan geldiğim için sizlerin ödeyebileceğiniz bir duruma getirmeye çalışıyoruz. En azından kira öder gibi ödeme yaparak işyerine sahip olun istiyorum.

      Burada geçmiş dönemdeki gibi esnaflıkla ilgisi olmayan parası olan alsın istemiyorum. Birinci önceliğimiz esnaf olan mülk sahipleri, ardından mülkü olmayan sanatkâr kardeşlerimiz olacak. Bunun dışında yer kalırsa satış şekline gidilecek. Ama önceliğimiz sanatkârlarımız olacak. Yapılan dükkânlarda duş ve tuvaletler olacak, gelişi güzel yerler olmayacak. İçinde cami ve sosyal alanlarda bulunacak.

     Mermerciler ve ağır vasıtalar için farklı alanlar düşündük. Rüzgâra karşı Mermercilere yer ayırırken, ağır vasıtaların sanayinin içine girmeden girişte yerler tahsis ettik. Bunları yaparken işyerlerinin metrekarelerini farklı şekilde düşündük. Sizler talep ederken kendinize uygun taleplerde bulunacaksınız buna göre ayarlama yapacağız. Talepleri aldıktan sonra meseleyi netleştireceğiz.

      Biliyorum sizin öncelikli isteğiniz bizden fiyatın ne olduğunu öğrenmek istiyorsunuz. Önce TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ancak Eski Kayseri Belediye Başkanı şuanda Ak Parti Mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ile görüşmeler yaptım. Bana ikinci alternatifinde göz önünde bulundurmamı istedi bende öyle yaparak İller Bankasından kredi yolu ile yapmayı ikinci alternatif olarak gündemime aldım ve gerekli görüşmeleri yaptım. Hangisi bize ekonomik ve uygun olursa bunu sizlerle paylaşacağım.

       Biliyorsunuz ülkede seçimler nedeni ile bir istikrasızlık var. Dolar inip çıkıyor bundan dolayı önümüzü görüp istikrara kavuşunca düğmeye basacağız ve fiyatı netleştirip taleplerinizi almaya başlayacağız. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki yılın Haziran veya Temmuz ayında başlamayı düşünüyorum.

      Mevcut sanayide yıkarak arsa haline getireceğiz. Burada 18 uyguladıktan sonra yepyeni bir inşaat alanı meydana çıkacak” dedi.

      Ertesi günü sanayide idim, esnafla görüştüm hiçbir kişi bu projeye karşı değillerdi. Sadece biran evvel taşınmak istiyorlar ve acaba ödemeler ne şekilde olur düşünceleri vardı. Ama en önemli beklentileri bu olumsuz durumdan bir an evvel kurtulup taşınmak istiyorlar.

     İstenirse oluyormuş ve esnaflarda memnun oluyormuş. Tek başına ağzına yüzüne bulaştırmadan sanayicinin öfkesini yenip memnun ederek projeyi esnafla paylaşarak memnun olmalarını sağlamak bir başarıdır. Elbette bu başarı Haluk Şahin Yazgıya ait olacaktır.