-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yeni hastane ihaleye çıkıyor

14 Kasım 2014 - 13:22

Aksaray kamuoyunu yakından ilgilendiren 400 yataklı Hastane yapımı ile ilgili çeşitli dedikodular devam ediyordu. Hatta Hastanenin iptal edilmediğini ihalesinin iptal edildiğini yazmıştım. Ancak beni yalanlayanlar oldu ve hatta ağır yorumlar ile eleştirenler olmuştu. Geçtiğimiz Çarşamba günü Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’la birlikte Aksaray İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Ünkoç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Bu ziyaret esnasında gündeme hastane konusu geldi, Hastane konusu ile yakından ilgilenen Milletvekili Sayın İlknur İnceöz burada Hastane ile ilgili açıklamalar yaptı. Burada Ali Rıza Bey ve Haluk Başkanda konuşmalar yaptı ama ben konunun önemine binaen Milletvekili İlknur İnceöz Hanımefendinin açıklamalarını dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Milletvekili İlknur İnceöz “ İnsan için eğitim ve sağlık çok önemli. Ben özellikle kamuoyu ile şunu paylaşmak istiyorum. Aksaray Devlet Hastanesi ve yapılacak devlet hastanemiz Aksaray’ın hep gündeminde. Şu konuya açıklık getirmek istiyorum. Geçen sene Şubat ayında Aksaray Devlet Hastanemiz ihaleye çıktı. İhalenin arkasından TOKİ Başkanımız değişti. Avam proje ile ihaleye çıkmıştı. Biz avam proje ile hastanenin yapılmasının çok uygun olmayacağına karar verdik ve daha sonra hastanemizin uygulama projesi, tekrar bir ihaleye çıkarıldı. Bu ayın sonu itibariyle uygulama projesi tamamlanacak ve 600 yatağa kadar kapasitesi olan 400 yataklı hastanemiz inşallah bu ayın sonundan itibaren yeni bir ihale sürecine girmiş olacak.

Milletvekilleri olarak bizler Sağlık Bakanımızla görüşüyoruz, süreci takip ediyoruz. İnşallah yakın zamanda uygulama projesi tamamlanacak olan hastanemizin ihale süreci ile ilgili bilgiyi vereceğiz.

Kamuoyunda çok bilgi kirliliği oluşmakta, Hastane iptal edildi, buradan gitti, problemler oldu şeklinde gündem oluşturuldu. Bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır. Özellikle uygulama projesi ile ihaleye çıkmasını biz şunun için istiyoruz. Eğer avam proje ile ihaleye çıkmış olsaydı, hastanenin kendi içindeki yapılanmanın nerde ve nasıl olacağı konusunda bir sıkıntı oluşacaktı. Uygulama projesi ile çıktığı zaman, hastanenin tüm birimleri yerine oturmuş olacak; bu işleri yapan uzman arkadaşlar bu projeyi hazırlıyorlar. Biz daha sonra da teslim aşamasında sıkıntı olamasın ve süreç uzamasın diye bu süreyi önden kullanmış olduk. İnşallah bunun da müjdesini paylaşacağız. Mevcut bilgi kirliliğini de bu vesileyle düzeltmiş olalım istiyoruz. İnşallah Aksaraylı hemşerilerimizin çok daha iyi şekillerde bakılacağı, teşhisinin konulacağı bir hastanemize yakın zamanda kavuşacağının müjdesini vermekten de onur duyuyoruz.  

Aksaray’daki ekip arkadaşlarımız da çalışıyorlar. Onlar buradaki sağlık hizmetlerini takip ediyorlar. Ama bu arada mevcut hastanenin iyileştirilmesi için gerçekten ekip olarak Ankara’da ödeneklerin peşindeler. Bazen bizden destek alıyorlar ama işin ağırlıklı kısmını onlar takip etmekte. Mevcut hastanemizin içinde de iyileştirmeleri takip etmekteyiz. Ben buradaki arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden ve işlerini takip etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 Milletvekili Ali Rıza Alaboyun “Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ertuğrul Ünkoç Bey ve arkadaşlarımızın Ankara’da genel müdürlükte yoğun çalışmaları ve insani ilişkilerinin iyi olması sebebiyle Aksaray’ımıza epey bir kaynak alıyorlar. Biz de kendilerine çok teşekkür ederiz.

 Tabi eksikliklerimiz var hastanelerde. İnsanın olduğu her yerde bir eksiklik ve sorun olur. Ama bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir takım ruhu içinde çalışma arzusu ve azmindeyiz. Belki ben SOMA komisyonu nedeniyle son 3-4 aydır fazla vakit ayıramadım ama raporumuzu verdikten sonra inşallah Aksaray’a daha çok yakından ilgimiz artacak” dedi.

 Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı “ Ben her şeyden önce yoğun programlarına rağmen bize vakit ayırdıkları için Sayın Vekillerimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak birlikte çalışmanın gayreti içindeyiz. Hastanenin sıkıntılarını ve sorunlarını biliyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için biz de belediye olarak yapmamız gereken ne ise yine birlik ve beraberlik içinde bunu gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

Ben açıklamalara yorum yapmadan, dokunmadan sizlerle paylaştım ve yorumu sizlere bırakıyorum.