-
H.AHMET ÖZDEMİR

H.AHMET ÖZDEMİR

'in Kaleminden...

AĞMANIN YILANLA OLAN HİKAYESİ…

21 Mayıs 2015 - 17:37

Günümüz türkiyesin de  biz nereye gidiyoruz böyle ?  Körü körüne her yapılan doğru diyerek ganaat getirip siyasetin içine  dini  de alet edip hatta  fetva bile verenler var.  Mitingleri kura’nla yapmak yüce kitabımızı bu irenç siyaset  işlere sokmak, bir yanda ise miting yapılacak deyip müftülük ezanı muhammedi  25 dakika geç okutulması din istismarının kanıtı değilmidir?  Yine halkın içinde olan bazı muhabirlere mikrofon verip günümüzde bu bir cihattır kafirle , müslüman  cihadıdır deyip sonrada yok a partiye oy atmazsan dinden çıkarsın yok b partiye oy atarsan kafir olursun  diyerek insanlara yalan yanlış bilğiler ve fetva  aşılanıyor. Lütfen siyasetinizi ve yalanlarınızı güzel olan hak dinimiz islam’a bulaştırmayın. Ey kardeşim size bir hikaye anlatacağım inşallah bu konuyu azda olsa anlatır. Sabahın erken saatlerinde iki atlı arkadaş yola çıkmışlar. Fakat iki kişiden biri ağma imiş.

Giderlerken ağma olan şahıs kamçısını atından aşağı düşürmüş , güvenemediği içinde kamçının yere düştüğünü söylememiş, inmiş atında kendisi el yordamıyla  aramaya başlamış. Epey uğraşmış ama kamçısını bulamamış bütürlü, fakar eline daha yumuşak bir şey geçmiş bu kamçı daha güzel diyerek tekrar atına binmiş. Fakat  kamçı diyerek bulup aldığı gecenin soğuğundan uyuşmuş kıvrılmış olan bir yılandan başkası değilmiş ama o ağmanın gözleri görmediği için onu kamçı sanarak almış yanına. Derken biraz sonra haylice ilerlemiş olan arkadaşına yetişir. Arkadaşı sormuş nerde kaldın diye ? Ağma cevap vermiş kamçımı düşürmüştüm gerçi düşürdüğüm kamçımı bulamadım ama ondan daha güzel ipek kaplamalı kamçı buldum işte bak demiş. Tabi gözleri gören adam durumu anlamış ve o tuttuğunun kamçı değil yılan olduğunu söylemiş ve ikaz etmiş at o elindeki soğuktan hareket siz olan bir yılandır biraz sonra ısınırsa sokar seni demiş, demesine ama ağma inanmamış ve arkadaşına şöyle cevap vermiş sen yalan söylüyorsun bana attırıp sen alacaksın  bu güzelim kamçıyı değil mi? Diyerek yılanı elinden bırakmamış hatta daha sıkı sarılmaya başlamış.

Arkadaşı daha fazla bir şey dememiş ona aradan fazla zaman geçmeden havalar ısınmaya başlamış harekete geçen yılan ağmayı sokup zehirlemiş ağma mahfolmuş  yılan soktuktan sonra adamın aklı başına gelmişti ama iş işten de geçmişti. Adamın hakikati görecek gözü yok kendisine yol gösterenlere de inanmaz sonuç tabi’ki hüsran olacak. Bu anlatmış olduğum hikaye de bazen kendi doğrularımızın yanlış olduğu ihtimalinin ayrıca son pişmanlığınsa fayda etmediğini bildirmek isterim. Günümüz insanlarında gözleri göre göre  bu denli hırs yüzünden yılan olduğunu bildiği halde ellerine alıyorlar körü körüne sonları bizim ağma gibi olacağından korkuyorum.

H.ahmet ÖZDEMİR