-
H.AHMET ÖZDEMİR

H.AHMET ÖZDEMİR

'in Kaleminden...

BİR HAYALİM VAR…

09 Temmuz 2015 - 17:49

Bir hayalim var güzel Sultanhanımız ile ilgili bir hayalim var yapılması gereken delice belki ama yapılabilecek işler bunlar. Malum Sultanhanı ilçelik hakkını mayıs 1990 Yılında 25 yıl önce ilçeliği kaybetti bizler kaybedilmiş olan hakkarımızı almak istiyoruz. Hayalim Sultanhanı sınırlarında sultanhanı 1. organize bölgesi oluşturulması oluşturulan organize bölgesi ortalamada  1 etap da 5 bin kişiye istihdam edebilmeli ve bu etaplar 2,3,4 diye devam etmeli 1.etapta çalışan fabrikalarda olan 5 bin işçinin  % 40 Sultanhanılı olmalı %60 Sultanhanı dışından olmalı fakat Sultanhanın da ikamet etmeli.

Eh tabi merak ediyorsunuz Sultanhanın da  Bu bölgede hangi işler üzerine fabrika kurulabilir ? malumunuz tarım bölgesi olduğu için makine sanayisi üzerine tarım aletleri üreten fabrikalar kurula bilir. Yine malum tarım üzerinde ağırlığımız olduğu için gıda sanayisi üzerine bisküvi,çikolata,makarna vb. ürünler üreten fabrikalar kurulabilir. Hammadde bulma sıkıntısı yok ve bu gölgede açılacak olan organize çok kısa zamanda daha fazla büyüyecek ve iç pazarda pastadaki payını alacak. Yine hayvancılıkla ilgili et entegre tesisi,süt ürünleri fabrikası vb. işler rahatlıkla yapılabilir. Ya  turizm de neler yapıla bilir?

Dünyanın 3. Büyük kervansarayı ve türkiyemizin 1. Büyük kervansarayı güzel kasabamızda çok sayıda yabancı turist ağırlamakta, Kervansaray yanı sıra yine yabancı turistler için oluşturulacak yayla ve tarım evleri ile tarım turizmi sağlana bilir. Kervansaray da başlayan yerli ve yabancı turistlere gezi turizmi sağlana bilir. Kervansarayımızın eski örfüne ve geleneğine göre  otel konaklama sistemi yapılarak yerli ve yabancı turizmi canlandırıla bilir. Bu yazmış olduğum yapılması zor gibi görünse de aslında kolay şeyler rahmetli Erbakan hocam 04.07.1976 yılında  konya da 40 bin kişilik fabrikanın temelini attığında şöyle söylemişti bu gün 300 bin nüfusu olan tarihi ilin gelecekte nüfusu yarım miyonu geçecek demişti bu temel başlangıç etrafındaki yerler de farklı fabrikalar açılacak demişti.  

Biz hayal kurmaktan korkmayız, hayali olmayandan korkarız varsınlar benim düşünceme deli denilsin ben büyük okyanusta gemimle yola çıkmış bir kaptanım hedefim hayalimde olduğu gibi ya o limana gitmek, yada bu uğurda can vermek. Benim şahsi hayalim bu bunlar yapılır, yapılmayacak bir şey değil yalnızca güzel bir kadro gerekli bu hedefe ulaşabilmek için.

Belediye seçimlerinde yanlış düşüncemiz Ahmet amcanın oyu fazla oğlunu ağza olarak alalım Mehmet amcanın oyu çok ondan ağza alalım diyoruz, lakin ekip yalnız amcaların oğulları yönettiği bir belediye ile yanlızca sultanhanının yolu düzelir dışardan ise hiçbir hizmet gelmez getiremezler ve böyle giderse Sultanhanı da kısa zaman da köy olup gider. Eğer hayaliniz olmazsa gençlere istihdam olsun diye iş sahaları oluşturmazsanız köy olursunuz köy ey güzel hemşerilerim  işleri ehline vermenizi sayın başkanımız fahri bey  yardımcı olabilecek ekip oluşturmak şarttır.  Allaha emanet olun

 

Hacı Ahmet ÖZDEMİR