-
H.AHMET ÖZDEMİR

H.AHMET ÖZDEMİR

'in Kaleminden...

GÜZEL AKSARAYIMIZIN İSRAFI…

18 Mayıs 2015 - 10:29

Allahın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun. Uzun zamandır yazamadım, biraz iş yoğunluğu birazda geçim telaşı. Yazamadığım süre içerisinde güzel Aksarayımız’da olan konulara değinmek istedim. Malum Türkiye de bir seçim havası var. Aksarayımızda da bu seçim çalışması son derece hızlı ve çelişkili gitmekte aday adayları ise çok maliyetli olan seçim maratonuna katıldılar kimileri aday oldu kimileri olamadı.

Sokaklar ise adeta cümbüş yerine döndü israfımız ise tavan yaptı. Şimdi aday adaylarının yaptığı harcamayı TL bazında hesaplamak istedim bakalım bizim güzel Aksarayımız’da ne kadar israf olmuş ?  AKP Aksaray millet vekili aday adayı sayısı 61 kişi = 50.000 TL = 3.050.000 TL harcama yapıldı. CHP  Aksaray millet vekili aday adayı sayısı 5 kişi = 50.000 TL = 250.000 TL harcama yapıldı.  MHP  Aksaray millet vekili aday adayı sayısı 10 kişi = 50.000 TL = 500.000 TL harcama yapıldı. Diğer partilerin  Aksaray millet vekili aday adayı harcamaları 250.000 TL olduğunu düşünecek olursak . Toplam AKP+CHP+MHP+DİĞER= 4.050.000 TL dir simdi soralım kendi kendimize Türkiye de o kadar işsiz varken bu kadar israf niye? Sizce bu kadar israf vatan aşkı için mi yapılıyor?

Ben bu soruları her zaman soruyorum kendime. Çıkan cevaplarsa beynimden korkunç bir son bekliyor bizi. Sayın devlet büyüklerimiz den Bülent ARINÇ  geçenlerde yapmış olduğu açıklamada tamda bu konu üzerine idi. Biz çok israf ediyoruz dedi çünkü oda bunu,  yaşananları görüyor ve vicdanen rahatsızlık duyuyor. Türkiye genellemesini de sizler hesaplayın. Sözlerimi tamamlarken İbrahim hakkının kısa bir dörtlüğünü de sizinle paylaşmak isterim.

Hak şerleri hayr eyler 

Zannetme ki gayr eyler 

Arif anı seyr eyler 

Mevla görelim neyler 

Neylerse güzel eyler 



Sen Hakk'a tevekkük kıl 

Teslim ol ve rahat bul 

Her işine razı ol 

Mevla görelim neyler 

Neylerse güzel eyler 



Deme şu niçin şöyle 

Yerindedir ol öyle 

Bak sonuna seyr eyle 

Mevla görelim neyler 

Neylerse güzel eyler 



Hep işleri faiktir 

Birbirine layıktır 

Neylerse muvafıktır 

Mevla görelim neyler 

Neylerse güzel eyler