-
HÜSEYİN UÇKUN

HÜSEYİN UÇKUN

'un Kaleminden...

TÜRKİYE BÖLÜNMEYECEK

18 Eylül 2014 - 07:48

Medyada, siyasi çevrelerde ve bazı toplum kuruluşlarında özerklik, federasyon üzerine konuşmalar tartışmalar yapılıyor. İçlerinde safiyane olarak konuşanları tenzih ederim. Fakat özerkliğin federasyonun ne demek olduğunu tam olarak bilmeyenler dahi var. Pkk nın bir müddettir silahlarını susturmasının ardından şu anda farklı bir stratejiye geçildiğini tam kavrayamayan insanları görüyoruz. Pkk, ideolojisini Leninizmden Komünizmden alır. Bu ideolojilerde hedefe doğru ilerlerken asla vazgeçilmez ve gerekirse 2 geri 1 ileri taktiği dahi uygulanabilir. Şu anda pkk nın yaptığı budur. Siyasi olarak çeşitli hamleler yapmak istemektedirler. Bunlardan biri de özerklik, federasyon çabalarıdır.

Örgüte katılımların çok fazla olduğu şu dönemde pkk, Güneydoğuda kardeşlerimize karşı baskıyı da arttırmaktadır. Sanki ordaki kardeşlerimizin de böyle bir isteği varmış gibi bir izlenim sunmak istemektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da bunu destekler şekilde açıklamalar yapmaktadırlar. Maalesef hükümet ve muhalefetin içinde de düşüncesizce konuşanlar bulunmakta. Özerkliği şirin gösterme çabalarında olanları hepimiz görüyoruz ve tanıyoruz.

Yalnız şunu unutuyorlar. Bizim milletimiz ariftir dindardır güzel ahlaklıdır bir bütündür. Kürdü Türkü Çerkezi Lazı Arabı hepsi Türktür. Türkiye topraklarında yaşayan herkes Türktür. Aynı mahallede aynı apartmanda kürdü de lazı da çerkezi de beraber yaşar. Hepsi de birbirini sever sayar. Şunu düşünemeyiz hiçbir zaman ; Güneydoğuya pasaportla veya bir kimlik kartıyla gitmek….. Bunu tahayyül dahi etmek mümkün değil. Ordaki kardeşlerimizden biz nasıl ayrılırız ki ? Bizim canımız kanımızdır hepsi de. Bizi birbirimizden ayırmak diye bir konu olamaz olmayacak da !   Bunu planlayanlar unutsunlar bütün tuzaklarını. Allah onların bütün tuzaklarını boşa çıkartacaktır çünkü. Türkiye’nin bölünmesi diye bir konu olmayacak inşaAllah. Allah bir ayetinde şöyle buyurmaktadır ;

“Böylelikle bir tuzak hazırlamak istediler. Oysa Biz, onları alçaltılmışlar kıldık.” (Saffat Suresi, 98)

He şöyle olabilir. Bütün vatana karşı bir tuzak kurulur. Biz de bu tuzağa karşı koyarız. Hepimiz şehit oluruz. O zaman buyursunlar alsınlar. 75 milyon hepimiz şehit olmaya da hemen şu an hazırız. Bizim bu dünya diye bir kaygımız yok. Bizim milletimiz vatanını dinini milletini peygamberini Allah’ını seven deli aşık bir millet. Bizi denemeye kalkmasınlar. Bölünme diye bir konu olmayacak. Hepimiz göreceğiz inşaAllah.

Allah, Türkiye üzerinde tuzak kuranların tuzaklarını bozsun başlarına çevirsin. Bu vatanı bu milleti bir an önce bu fitneden kurtarsın ve temizlesin.

 

Saygılarımla ve Sevgilerimle.

Hüseyin Uçkun