-

YEMEN'DE AKSARAY İZLERİ

İHH İnsani Yardım Vakfının koordine ettiği Yemen İnsani Yardım çalışmaları kapsamında; Aksaraylı hayırseverlerimizin yaptığı bağışların dağıtımını yerinde gözlemleyip, ilimiz adına şahitlik görevini ifa etmek amacıyla Yemen’e giden Aksaray İHH Başkan Yardımcısı Şenol KORKMAZ çalışmalarını tamamlayıp yurda döndü.

YEMEN'DE AKSARAY İZLERİ
21 Şubat 2019 - 12:35
İlimizde iki ay boyunca yürütülen Yemen Haftası Etkinlikleri kapsamında 235.000TL kabul edilmiş ve acil olarak ülkedeki milyonlarca "aç" kardeşimizin istifadeleri için gönderilmişti. Aksaray İHH’nın bu miktar ile 18 Ocak itibariyle İHH teşkilatları arasında nüfusa oranla en başarılı ikinci il olması nedeniyle Yemen’e Aksaray'dan bir temsilci davet edildiği belirtildi. Diğer illerin temsilcileri ile önce İstanbul-Amman ve Amman-Yemen aktarması ile yardım çalışmalarının yürütüldüğü alana ulaşan Korkmaz şunları söyledi:

‘’Bu yardımlar Aksaray Belediyesi, AKMEK Sanat Merkezi,  İHH İlçe teşkilatlarımız, değerli bağışçılarımızın ve bu süreçte soğukta hizmet eden 7'den 70'e gönüllülerimizin katkılarıyla oluşmuş olup, yapılan iyiliğin herkes için cennet mükâfatına ve tabiki en önemlisi özellikle birçok Yemenli çocuğun hayata tutunmasına vesile olmuştur.

30 saatlik uzun ve meşakkatli bir yolculuk sonunda Yemen'in Hadramewt (Hadramut)Bölgesi Seyiun şehrinden çok sayıda savaş mağdurunun bulunduğu Ma'rib şehrine ulaştık.

 Siz hayırsever ve kadirşinas Aksaraylıhemşerilerimizinemanetlerinizin yerine, nasıl ulaştırıldığına sizler adına şahitlik edip, yardımları bizzat ihtiyaç sahibi savaş mağduru kardeşlerimize ulaştırdık, Elhamdülillah.

            Kampanya süresince bize destek veren başta sayın valimiz, belediye başkanımız, kaymakamlarımız, STK temsilcilerimiz, AKMEKSanat Merkezi ve tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

            Yemen’e giden 3. İHH Ekibi olarakMarib, Seyun, Cevf ve Hanik bölgelerinde yardım çalışmaları gerçekleştirdik.

MARİB’DE YARDIM ÇALIŞMALARI

İlk yardım çalışmamızı Veysel Karani'nin de memleketi olanMarib'degerçekleştirdik. Burada300 aileye un, şeker, pirinç, konserve (24 kutu), bebe maması, sıvı yağdan oluşan gıda yardımı yaptık. Ardından 50 adet adak, akika ve şükür kurbanı kestirerek, savaş mağduru, ihtiyaç sahiplerine et hisselerini dağıttık.

KERA HASTANESİNE ZİYARET

Ekibimizde bulunan doktor arkadaşımızla birlikteMaribKera Hastanesini ziyaret ettik. Yetkililerden bilgi alarak, yapılabilecekler hususunda görüş alışverişinde bulunduk. Yetersiz beslenme nedeniyle hastanede yatan çocuklar doktor arkadaşımız tarafından muayene edildi.

MARİB VALİSİNE ZİYARET

Marib Valisi ekibimizi kabul ederek bölgenin sorunları konusunda bizlere bilgi verdiler. Vali, Türk milleti ile tarihi, kültürel ve dini bağlarının bulunduğunu, bu çalışmalarla İslam kardeşliğinin gereğini yerine getirdiğimizi dile getirdi. En büyük desteği Türkiye’den gördüklerini, bu bağlamda Yemen halkı adınaTürkiye’dekihayırsever kardeşlere teşekkürlerini ve selamlarını iletmemizi istedi.

CEVF BÖLGESİNDE YARDIM ÇALIŞMALARI

Yardım çalışma alanlarımızdan Cevf bölgesinde de 200 aileye gıda yardımıyapıldı, 50 adet kurban da burada kesilerek dağıtıldı. Yetim annelerine meslek edindirme kursunu ziyaret ederek istişarelerde bulunduk.

HANİK ÇADIR KAMPINDA YARDIM ÇALIŞMALARI

Bin ailenin çadırlarda hayatını sürdürmeye çalıştığı Hanik Çadır kampı kayalıklarla çevrili bir vadiye kurulmuş yolun, suyun, gıdanın bulunmadığı, sıcaklığın 35-40 dereceye kadar çıktığı gerçekten zor bir coğrafya. Bölgede kum fırtınası eksik olmuyor.

Hanik Çadır Kampında İHH'nın 2018 den beri işletimini sürdürdüğü konteynırsağlık merkezindeki hastaları ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldık. İlaç yetersizliği had safhada.

600 öğrencinin eğitim gördüğü çadır okulu ziyaret ettik. Fırtınaya daha dayanıklı“çadır sınıf” projesini başlattık.

 

SEYUN BÖLGESİNDE YARDIM ÇALIŞMALARI

Son yardım çalışmamızı Seyun bölgesindegerçekleştirdik. 250 aileye gıda yardımı yapıldı. Burada da 50 adet küçükbaş kurban kesilerek emanetleriniz en titiz bir şekildeihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Yemen’e doğrudan gidiş mümkün olmadığı gibi dönüşte de zorluklar yaşanıyor. Amman uçağımızın iptali nedeniyle yurda dönüşümüz Sudan/Hartum üzerinden gerçekleşti.

Emperyalistlerin üzerinde sürekli kirli oyunlar oynadığı Yemen’deki her bir çocuk, her bir hasta sizi/bizi, sizin/bizim yardımlarımızı bekliyor.Yemen’li yerel bir dernek başkanının “Önce ALLAH’a, sonra Türkiye’ye güveniyoruz.” sözü manidar olmakla birlikte; bize çok büyük sorumluluklar yüklüyor.

Tüm Aksaray'a Yemen’li mağdur kardeşlerimiz adına teşekkür ederiz.’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum