-

YENİ KUŞAĞIN ANLAMA BİÇİMİNE UYGUN ŞEKİLDE EĞİTİM VERMELİYİZ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, eğitim çalışmalarının yeni kuşağın anlama biçimlerine uygun şekilde tasarlanması gerektiğini söyledi.

YENİ KUŞAĞIN ANLAMA BİÇİMİNE UYGUN ŞEKİLDE EĞİTİM VERMELİYİZ
19 Kasım 2018 - 13:25
ASÜ Tıp Fakültesi akademisyenleri, “Eğitimcilerin Eğitimi” programında bir araya geldi. Öğrenme özellikleri, etkili sunum teknikleri, eğitim ortamları, görsel ve işitsel malzeme hazırlanması, ölçme-değerlendirme gibi konuların anlatıldığı eğitim programında akademisyenleri ziyaret eden Rektör Şahin, kısa bir değerlendirme yaptı. Eğitimin bir anda alınan ve biten bir olgu olmadığını, bugünkü eğitim anlayışının “Hayat boyu öğrenme” kavramıyla ifade edildiğini anımsatan Şahin, bireylerin, her yaşta öğrenebilecekleri bir şeylerin olduğunu belirtti. Akademisyenlerin, kendilerini sürekli olarak yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğinden söz eden ASÜ Rektörü, “Özellikle tıp alanında operasyonlar, operasyonların biçimleri, uygulama şekilleri, hız ve teknoloji sürekli değişim halinde. Bu değişimlere adapte olmak gerekiyor. Sürekli geçmiş dönem bilgilerle ilerlemek mümkün değil” dedi. Günümüz gençliğinin görsel ve işitsel malzemelerle öğrenme konusunda mahir olduğunu, onların okumaktan ziyade, görsel ve işitsel malzemelerden daha fazla etkilendiklerini kaydeden Prof. Şahin, “Karşımızda yeni bir kuşak var ve bu kuşağın anlama biçimine uygun şekilde eğitim vermeliyiz. Aynı frekansı yakalamak durumundayız. Sadece kafamızdaki stok bilgiyi karşı tarafa aktarma üzerine kurulu bir sistemle meseleye yaklaşmak, hedefe ulaşmak için yeterli olmayabilir. Eskiden kişiler bin sayfa kitap okuyabiliyordu ve bu yeterli geliyordu ama yeni kuşak daha farklı düşünüyor ve daha farklı usullerle anlıyor. Hayatla savaşılmaz; savaşırsanız, hayatın genel gidişatı sizi sürükler” dedi.

Eğitim programında Prof. Dr. Aynur Çiçekcibaşı, Doç. Dr. Gökşin Cihan ve Dr. Öğr. Üyesi Necla Özcan, alanlarına dair sunumlar yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum