-

YEŞİM PEKMEZ HANIMEFENDİ 'EKONOMİK HAYATTA İŞ KADINLARI VARLIĞI DAHA DA ARTMALI'

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi iş kadınları ziyaretine devam ediyor. Pekmez; kendi işinin patronu iş kadınlarının ekonomik hayattaki varlığının daha da artması gerektiğini belirterek; Aksaray’da meslek edindirme kurslarına katılan daha sonra devletin sağladığı imkanlarla kendi işinin patronu olan çok sayıda kadının bulunduğunu bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

YEŞİM PEKMEZ HANIMEFENDİ 'EKONOMİK HAYATTA İŞ KADINLARI VARLIĞI DAHA DA ARTMALI'
10 Ekim 2018 - 15:47
Pekmez beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ ile 2 yıldır ev yemekleri üzerine açtığı işyerinde patron olan Hatice Uludağ’ı ziyaret etti.

Migros yanında açtığı Ehli Keyif Ev Yemekleri adlı işyerinde ziyaret ettiği Uludağ ile görüşerek bir süre sohbet eden Pekmez Uludağ’dan işi hakkında bilgi aldı.

Kadınların iş kurma konusunda ürkek davrandığını ancak sayıları çoğalan kadın patronların çok iyi bir örnek olduğunu belirten Pekmez; istekli bayanların devletin kadınları ekonomik hayata dahil etmek için sunduğu imkanlardan kolaylıkla yararlanabileceklerini söyledi.

Bu konuda meslek edindirme kursları, işbaşı eğitim programları, pozitif ayrımcılık yapılarak iş fikri ve kendi işyerini açmak isteyen kadınların yararlanabileceği destekler bulunduğuna dikkat çeken Pekmez; “Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz halkının her alanda gelişmesi için gayret gösteriyor. İmkanlar sunuyor. Bunları iyi değerlendirmek lazım” dedi.

Ziyareti nedeniyle Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür eden İş kadını Hatice Uludağ kadınların sunulan imkanlardan mutlaka yararlanması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum