-

YOL-İŞ 2. NOLU ŞUBE'DE ALİ ALKAN GÜVEN TAZELEDİ, İLKER ARIBAŞ ŞUBE GENEL SEKRETERLİK GÖREVİNE GETİRİLDİ

Türkiye Yol-İş Sendikası Konya 2 Nolu Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu Konya’da gerçekleştirildi.

YOL-İŞ 2. NOLU ŞUBE'DE ALİ ALKAN GÜVEN TAZELEDİ, İLKER ARIBAŞ ŞUBE GENEL SEKRETERLİK GÖREVİNE GETİRİLDİ
04 Eylül 2018 - 16:53
Konya Ramada Otel’de Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Yol-İş Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş’e  bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ve çok sayıda misafir ve delegenin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Başkan Ali Alkan yeniden başkanlığa seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Yol-İş Konya 2 Nolu Şube Başkanı Ali Alkan, “Sendikaların mevcudu korumak değil, yeni projeler ortaya koymak ve onları da hayata geçirmek olduğunu belirterek: “Bundan sonraki süreçte öncelikli görevimiz, birlik ve beraberliğimizin geliştirilmesi için adım atmak, kazanımlarımızı daha da geliştirmek için çaba harcamak olacaktır. Bugüne kadar üyelerimizin hakları ve hukuklarını her sahada kazanmak adına çalışmalar sürdürdük ve bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ise yaptığı konuşmasında; ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek; “Birbirimizi suçlayarak güven veremeyiz. İktidar, muhalefet STK’lar bir araya gelerek döviz ve diğer ekonomik zorluklarla ilgili çözüm arayan çözüm üreten bir yapı ile hep birlikte olmalıyız’dedi.

Siyasetin uzlaşı kültürü olduğunu ancak hep kavga ile hareket edildiğini vurgulayan Ağar; “Siyasetin tamamına sesleniyorum. STK’ları göz ardı etmeyin, STK’lar bu ülkenin menfaatine olan her şeyde vardır. STK’lara gidin bu ülkenin sorunlarını hep beraber çözüme kavuşturalım.”dedi.

Sendikal örgütlenme ve sendikal faaliyetlerle ilgili eleştirilerde bulunan Ağar, siyasi partilerin arka bahçeleri olarak davranan hiçbir yapının sendikacılık yapamayacağını ifade ederek özellikle taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinde Yol-İş Sendikası tarafından başlatılan ve olumlu olarak sonuçlanan çalışmaların herkes tarafından bilinmesini istedi.

“Tek hedefimiz olmuştur. O da üyelerimiz haklarını savunmaktır.”diyen Ağar: “ Çünkü bizlere verilen görev budur. Şunu da söylemek gerekirse, sendikacılık cesaret ve inanan insanların işidir. Bugüne kadar suni sendika olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Konya 2 Nolu Şubemizi 10. Olağan genel kurulu sonunda görev alacak tüm arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.


-Arıbaş Şube Genel Sekreteri oldu

Protokol konuşmalarının ardından  yönetim, denetim ve disiplin kurulu raporları okundu ve ibrası gerçekleştirildi. Daha sonra ise seçimlere geçildi. 113 delegenin çoğunluğunun katıldığı seçim sonunda mevcut Başkan Ali Alkan, Aksaray, Konya, Karaman, ve Niğde illerinden katılımcı delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Aksaray İl Özel İdaresinde görevli Yol İş Konya 2 Nolu Şube Mali Sekreteri İlker Arıbaş yapılan genel kurulda Şube Genel Sekreterlik görevine getirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum