-

AKSARAY BELEDİYESİ ŞEHİR GENELİNDE KORONA SALGINININ ETKİLERİNİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi, son yılların en büyük küresel sağlık tehdidi olan Korona (COVİD-19) virüsünün ilk tespit edilmesi ile birlikte önleyici tedbirler almak için harekete geçti...

AKSARAY BELEDİYESİ ŞEHİR GENELİNDE KORONA SALGINININ ETKİLERİNİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
15 Nisan 2020 - 11:49
Aksaray Belediyesi, son yılların en büyük küresel sağlık tehdidi olan Korona (COVİD-19) virüsünün ilk tespit edilmesi ile birlikte önleyici tedbirler almak için harekete geçti. Halk sağlığını her şeyin üzerinde tutan Aksaray Belediyesi virüsün yayılımcı etkisini  ortadan kaldırmak için Belediye ve kamu binaları, karakollar, STK odaları, kapalı çarşı, bankalar, camiler, nöbetçi eczaneler, halk ekmek büfeleri, halk otobüsleri park - bahçeler, pazar yerleri, çöp konteynerleri, öğrenci servisleri, terminal ve halkın yoğun olarak kullandıkları alanlar, kuaför ve berberler iş hanları, bankamatikler, sağlık ocakları kurulan hijyen timiyle düzenli olarak ve cadde - sokaklar köpüklü suyla yıkama ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özel olarak oluşturulan Aksaray Belediyesi Hijyen ekipleri, vatandaşlar tarafından kullanılan ortak yaşam alanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Virüsle mücadelede vatandaşların alacağı küçük tedbirlerin büyük felaketleri önleyeceğine inanan Aksaray Belediyesi, Belediye Hizmet Binası girişlerine, 15 Temmuz Milli İrade Meydanına, Ulu Cami önüne, AVM önlerine ve Otogar gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı 26 noktaya toplam 50 adet sıvı el dezenfektan cihazı yerleştirildi. Yerleştirilen sıvı el dezenfektan cihazlarına kullanılan maske ve eldivenler için tıbbi katı atık kutuları koyarak kullanılmış maske ve eldivenlerin tek bir noktada toplanarak imha edilmesini sağladı.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarının her zaman yanında olmayı amaç edinmiş Aksaray Belediyesi, virüsle mücadelenin sürdüğü bu süreçte evinden çıkamayan 60 yaş üstü risk grubundaki yaşlılarımız için 444 55 68 çağrı merkezi numarasını ve 0552 888 68 68 numaralı Whatsapp iletişim hatlarını 7\24 açık tutarak yaşlıların istek ve taleplerini karşılıyor. Ülkemizde ve dünyada yaşanan bu süreçte şehrimizde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Evren Dinçer ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıtmaya devam ediyor.

Yaşanan bu kritik süreçte vatandaşlarının su kullanmalarına engel olacak durumların oluşmaması için ekonomik kararlar almayı da ihmal etmeyen Aksaray Belediyesi su faturaları tahsilatını erteledi.

Aksaray Belediyesi, bu virüsün her türlü olumsuz etkilerinin ortadan kalkması için alınacak bireysel tedbirlerin yeterli olacağının bilgilendirmesini yaparak halkın sebze meyve ihtiyacını karşıladığı semt pazarlarında bulunan vatandaşlara ve Pazar esnafına maske ve eldiven dağıttı.

Korona Virüsün şehrimizde oluşturacağı her türlü olumsuzluğun önüne geçmek için çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi, zabıta ekipleri ile bazı ürünlerdeki anormal derecede fiyat artışı yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum