-

AKSARAY'DA AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ OBEZİTE AMELİYATI OLDU

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 kızı ve annelerini obezite ameliyatı yaparak gündeme gelen sağlık turizmi Aksaray’ın yüzünü güldürüyor.

AKSARAY'DA AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ OBEZİTE AMELİYATI OLDU
25 Aralık 2019 - 20:30
 

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 kızı ve annelerini obezite ameliyatı yaparak gündeme gelen sağlık turizmi Aksaray’ın yüzünü güldürüyor. Aksaray’da 2 yıl önce 120 kilo olduğu için obezite ameliyatı olan kardeşlerde diğer ikisi de 6 ay önce ameliyat olarak hayatlarına bir yön çizmişlerdi en son ameliyat ihtiyacı olan 147 kilo gelen anne de Prof. Dr. Namık ÖZKAN tarafından obezite ameliyatı oldu. Başarılı geçen ameliyat sonrası ailece sağlığına kavuştular.



Aksaray Tıp Fakültesi dekanı Prof Dr. Namık ÖZKAN 1.5 yıl önce asaleten atanan ve Rektör Yusuf Şahin ile Güven ilişkisinde olan akademik kariyeri yüksek bir yönetici konumunda Emaneten yürüttüğü Başhekimlik görevini Doktor Öğretim görevlisi üyesi Hüseyin Mutlu’ ya devrettikten sonra uzman olduğu konuda başarılı ameliyatlar gerçekleştirerek Aksaray’ın Sağlık turizminde söz sahibi olmasını sağlıyor. 

‘’Yolumuz düz yol değil ancak bu ülke bizim gerektiğinde çoluk çocuğumuzu ihmal etme pahasında görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.’’ Diyen Namık Özkan bazen kulağımıza gelen laflar var ancak biz işimize bakıyoruz kimseye laf yetiştirecek boş vaktimiz yok ‘’ dedi 

Şu anda Görevimizin başındayız ataların dediği gibi it ürür kervan yürür Aksaray’da karnımız doyuyorsa Aksaray’ın menfaatine olabilecek her türlü çalışmayı yapmak durumundayız. Koltuklar geçicidir asıl mesleğim genel Cerrah onu da severek yapıyorum aslında ameliyat yapmasak ta aynı maaşı alırız ancak insanlar yaptığımız ameliyat sonrası sağlığına kavuştukların da huzur buluyoruz

Biz işimizi severek yapıyoruz bu yıl 86 ameliyat gerçekleştirdik Nevşehir, Ankara Konya Ereğli’den ve birçok ilden hastalarımız var.. En son aynı aileden Obezite hastası olan 4 kişiyi ameliyat ettiğimizde gözlerime bakarak Allah razı olsun demeleri her şeyin üstündedir’’.dedi

  

Bitmeyen dedi kodu var Hastane yeri yanlış yere yapılmış diye trilyonluk yatırım başka yere taşınamayacağına göre artık yeni şeyleri tartışmak lazım Enerjimizi iyi şeylere harcamamız gerek dedi.

Son dönemde Hastane üzerindeki olumsuz gelişmeler ister istemez akademik çevrede yayılıyor  o yüzden öğretim görevlisi bulmakta zorlanıyoruz yapılacak her türlü olumlu gelişmelerle yeniden hastane huzur ortamına kavuşturmamız gerekiyor. Hastane yönetimine yeni gelen genç arkadaşlarımız idealist ve başarıya odaklanmış kişiler onlara katkıda bulunmak gerek

Hastalarımızın da Hekimlere güven duyması gerek diyen Özkan, Hastaya anlatıyoruz ikna olursa ameliyat yapıyoruz. Hastanemizde Doktor sıkıntısı artarak devam ediyor engel de olamıyoruz en son Hematolog bayan arkadaşımız babasının sağlık sorunu sebebiyle tayin istedi Çocuk doktoru bayan arkadaş ise aile bütünlüğü sebebiyle eşinin yanına görevli gitti Geçmişte hastane üzerinde oynanan oyunlar yüzünden Aksaray tercih edilemiyor  yolsuzluk dedikodusu ve asılsız rakamlar yüzünden herkes etkilendi yargı süreci devam etmesine rağmen kişilerin o kadarda suçlu olmadıkları konuşuluyor. Herkes birbirini gereksiz yere yıpratıyor hâlbuki yargı en doğru kararı verecek kurumdur. 

Biz bundan sonra itibar artırmaya yönelik çabalar içinde olmalıyız Aksaray Üniversitesinin Tanınırlığını artırmak suretiyle yeni öğretim elemanları kazanmamız lazım. Son zamanlarda bazı kadrolaşma girişimleri bize  5-10 yıl önceki yaşananları yeniden yaşatacaktır sağlık sektörü kendini yönetecek konumdadır. Alınacak kişilerin Akademik katkısına bakmakta yarar var. 

Akademik kadronun artırılmasına yönelik hamlelerle Aksaray’ı tercih etmeleri için nedenlerimizi artırmalıyız.  Günümüzde akademik personeller için birçok alternatif sağlık tesisleri var onun için yeterince yıpranan hastane için bundan sonra iyi şeyler yapmanın zamanı gelmiştir. Diyerek gerekli sağduyu çağrısı yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum