-

AKSARAY'DA HASTANE VAR DOKTOR YOK! VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene olmak için giden hastalar, kadın hastalıkları, doğum uzmanı ve çocuk doktoru eksikliği nedeniyle poliklinik hizmeti göremediklerini ifade ederek, duruma tepki gösterdiler.

AKSARAY'DA HASTANE VAR DOKTOR YOK! VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ
04 Aralık 2019 - 20:15
 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene olmak için giden hastalar, kadın hastalıkları, doğum uzmanı ve çocuk  doktoru eksikliği  nedeniyle poliklinik hizmeti göremediklerini ifade ederek, duruma tepki gösterdiler.

Hastanelerdeki doktor yetersizliği nedeniyle aylardır muayene olamayarak mağdur olduklarını belirten hastalar, yetkililerden doktor talebinde bulundular.

Alo 182 ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'den   sıra alamayan vatandaşlar,çözümü sabah erken saatlerde hastaneye giderek kiosk cihazından  sıra almaya çalışıyor.Burada uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar,doktor eksikliğinden dolayı muayene olmak için buradan da  sıra alamıyorlar.

Vatandaşları özel hastanelere mahkum etmeyin!

Doğum ve çocuk doktoru eksikliği nedeniyle aylardır sıkıntı çektiklerini ifade eden vatandaşlar, "yetkililerimiz bizleri özel hastanelere mahkum ediyor.Özel hastanede bağkur veya sigortası olan bir kişi 1000 TL doğum 300 TL'de yatak parası ödüyor.Bizlerin bu masrafı karşılayacak maddi gücü yok. Yetkililerimiz ve milletvekillerimiz bu durumu neden görmezden geliyor.Aksaray 400 bin nüfuslu büyük bir şehir artık.ilimizdeki  çok sayıdaki mültecileride düşünürsek bu rakam çok yükseliyor. Hastane güzel ama doktor olmadıktan sonra bir anlamı olmuyor.Biran önce doktor eksikliği giderilmelidir" dediler.

İYİ Parti  Aksaray Milletvekilli Ayhan Erel yaşanan sıkıntıları meclis'e taşıdı. Meclis oturumunda konuşma yapan

Erel; 400 bin nüfusu bulunan Aksaray'ımızda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vatandaşlarımız perişan bir hâldedir, kendilerini özel hastanelere sevk ettirmektedirler. Zaten ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan vatandaşların özel hastanelerde tedavi olması mümkün değildir. Sağlık Bakanlığını buradan uyarıyorum: Bir an önce, 400 bin nüfusu bulunan Aksaray'ın Araştırma ve Eğitim Hastanesine kadın doğum uzmanının gönderilmesi, en azından geçici görevle gönderilmesi elzemdir.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Ab
    4 yıl önce
    Cok onemli bir konu. Aksarayin doktor sorununa mutlaka bir cozum bulmasi gerekiyor.
  • Hasta yakını
    4 yıl önce
    Konuya vakıf bizzat sorunu yerinde yaşayan biri olarak sessiz kalmak yerine haber niteliği taşıdığını düşünerek buradan sesimizi duyurmaya çalıştığınız için tüm hasta ve yakınları adına teşekkür ederim. Önem arz eden bir konu ben o dönemlerde Aksaraydan bir gazeteciye konuyu baştan sona anlattım fakat nedeni bilinmez bir şekilde hiç bir geri dönüt alamadım.