-

AKSARAY'DAKİ SEMPOZYUMA BU YIL 14 TEMATİK ALANDA 54 SÖZLÜ BİLDİRİ SUNULDU

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi Aksaray Üniversitesi’nin katkılarıyla ASÜ Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Aksaray Sempozyumu başladı..

AKSARAY'DAKİ SEMPOZYUMA BU YIL 14 TEMATİK ALANDA 54 SÖZLÜ BİLDİRİ SUNULDU
26 Ekim 2018 - 11:02
Sempozyuma bu yıl 14 tematik alanda 54 sözlü bildiri sunuldu. Aksaray Valisi Aykut Pekmez ev sahipliğinde sempozyuma katılan bilim insanları onuruna yemek programı düzenlendi. Ağaçlı tesislerindeki programa Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hacı Murat Yılmaz ile sempozyuma katılan çeşitli üniversitelerden bilim insanları katıldı.

Vali Aykut Pekmez sempozyumun Aksaray ve katılımcılar için hayırlı olmasını dileyerek bilim insanlarını Aksaray’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

Aksaray’ın çok eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış zengin bir kültüre sahip olduğunu belirten Vali Pekmez; kentin önemli âlimler yetiştirdiğini şehrin kültür ve sanat alanında da gelişmesine katkı sunmuş isimlerle anıldığını söyledi.

Sempozyumun ilk gün düzenlenen oturum başkanlığını yapan Prof. Dr. Tuncer Baykara’da yaptığı konuşmasında Vali Aykut Pekmez’e düzenlenen program dolayısıyla memnuniyet duyduklarını belirterek Vali Pekmez’e teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum