-

AKSARAY İHH OLARAK PROJELERE DEVAM

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN ve yönetimi, eğitim öğretim yılı başlangıcı vesilesiyle Aksaray yararına yürütülmekte olan projelerin paydaşları Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MÜSİAD ve Eğitim Bir Sendikasına nezaket ziyaretinde bulundular.

AKSARAY İHH OLARAK PROJELERE DEVAM
17 Eylül 2019 - 11:57
Ziyaretlerde, kamu yararına işbirliğinde yürütülmekte olan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar(Yetim Projesi), Her Okula İki Burs Projesi ve Okullarda Askıda Kıyafet Projesi ile ilgili güncel verileri ve gelişmeleri paylaşan İHH Başkanı Özkan, bir STK olarak toplumun madden ve manen gelişiminde ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, şeffaf bir şekilde tüm faaliyetleri kamuoyu ile paylaştıklarını ve gönüllülerle bu tür iyilik projelerine devam edeceklerini ifade etti.

YETİM PROJESİ

Aksaray genelinde Yetim projesi kapsamında 363 özel çocuğa 125₺ maddi destek sunulduğunu belirten Özkan, öğrencilere değerler eğitiminin yaşatılarak aşılanması amacıyla her okuldan en az bir yetime sahip çıkılmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

68AKSARAY BURS PROJESİ(Her Okula İki Burs)

Proje kapsamında amaçlarının Yetim haricinde ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrenim bursu sağlayarak, hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu belirten Özkan, projede, bağışçı tarafından bursun doğrudan öğrencinin veya okul aile birliğinin hesabına gönderebileceğini vurguladı. Geçen yıl başlayan proje ile an itibariyle 65 öğrenciye burs temin edildiğini belirten İHH Başkanı Özkan, hedeflerinin 400 bursa ulaşmak olduğunu ve Aksaray'da eğitimli insan sayısına katkı sunmayı temenni ettiklerini belirtti. Özkan, proje ilk olarak Aksaray'da uygulanıyor dedi. 

OKULLARDA ASKIDA KIYAFET PROJESİ



Okullarda Askıda Kıyafet Projesi'nin uygulandığı altı okulda gerçek ihtiyaç sahiplerine, kıyafetin yanısıra, gıda, kömür, kurban eti, ev eşyası vb yardımların yapıldığı açıklandı. İHH Başkanı Özkan şimdiye kadar 300ü aşkın aileye bu proje sayesinde ulaştıklarını belirtti.

 

HEDEF: ÖRNEK İNSAN SAYISININ ARTMASI



Her açıdan güçlü bir Türkiye yolunda kamu kurumu ve STKlar işbirliğininin önemini vurgulayan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, kamu yararına yürütülen projelerde desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ ve MEMURSEN-EĞİTİM BİR SEN Başkanı Murat GÜNAYDIN'a teşekkür etti. Paydaş kuruluşların müdür ve başkanları da ziyaretlerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler, dayanışmanın hayırlı hizmetlere vesile olduğunu dile getirdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, yapılan hizmetlerin kıymetli olduğunu söyledi. Her bir bireyin devletine ve milletine karşılık beklemeden katabileceği önemli hizmetlerin olabileceğini belirten Kartal, İHH'ya ve gönüllülerine kolaylıklar diledi.

MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, İHH'nın şeffaf bir politika ile her alanda İnsani Yardım hizmeti sunduğunu ve bunu takdirle karşıladıklarını ifade etti. MÜSİAD olarak her türlü işbirliğine desteklerinin devam edeceğini belirterek, İHH gönüllülerini tebrik etti.

MEMURSEN-EĞİTİM BİR SEN Başkanı Murat GÜNAYDIN, İHH ile birçok projede işbirliği içinde olduklarını ve insanlığın yararına önemli hizmetlerin hayat bulmasından duyduğu mutluluğa değindi. Günaydın, Aksaray'da da kaydadeğer projelerin yürütüldüğünü ve sendika olarak gereken desteğe devam edeceklerini belirterek Başkan Özkan ve ekibine kolaylıklar diledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum