-

AKSARAY MAMASIN BARAJI SULAMA HATTI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Aksaray Uluırmak (mamasın) barajı sulaması yenileme inşaatında yürütülen çalışmaları Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ile birlikte yerinde inceleyen AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Aksaray’ımıza dev bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 3 milyar 200 milyon TL Uluırmak (mamasın) barajı sulaması yenileme Projesi ile suyu hem tasarruflu kullanacak hem de üretimi arttıracağız. Aksaray’ımıza hayırlı olsun” dedi.

AKSARAY MAMASIN BARAJI SULAMA HATTI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
27 Ağustos 2022 - 10:02

AKSARAY’IMIZA DEV YATIRIM HAYIRLI OLSUN


Uluırmak (mamasın) barajı sulaması yenileme çalışmalarında yapımı devam eden yaklaşık 3 milyar 200 milyonluk Kapalı Sulama Sisteminde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir damla su dahi israf edilmeden Aksaray’ın binlerce hektar tarım arazisi suya kavuşacak.
Aksaray için oldukça büyük öneme sahip projeyi, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile İl Başkanı Hüseyin Altınsoy birlikte çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden çalışmalar hakkında detaylı olarak bilgi aldı.

Aksaray’a dev bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Aydoğdu, hayırlı olmasını diledi.
Kapalı sulama sisteminin önemine dikkat çekerek hem sudan tasarruf edileceğinin hem de üretimin artacağının altını çizen Aydoğdu, tarım kenti Aksaray’ın bereketli topraklarının ihtiyacı olan su sorununa bir nebze olsun katkı sunacak olan projenin umut verici olduğunu dile getirdi.


Aydoğdu, “Yaptığımız girişimlerle Uluırmak (mamasın) barajı sulaması yenileme projesini ilimize kazandırdık. Yaklaşık 3 milyar 200 milyon TL yatırım bedelli projenin önümüzdeki yıl tamamlanmasının ardından ilk etapta Aksaray’ımızdaki 3 bin 180 hektar (toplam alan 21 bin 420 hektar) tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Çiftçilerimiz hem rahat edecek hem de üretim artacak. Rabbim devletimize zeval vermesin” dedi.
AK Parti olarak tarımı en stratejik sektörlerden biri olarak gördüklerini açıklayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise, bunun için çiftçilerin yanında olmaya, gıda üretimini artması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Tarımı savunma sanayii kadar önemli bir sektör olarak değerlendiren Altınsoy, “Gıda, insanoğlunun ve diğer canlıların yaşamasının en önemli faktörlerinden bir tanesidir. Bunun en büyük örneğini yaşadığımız pandemi sürecinde gördük. Çoğu ülkede gıda sorunu yaşandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak tarıma verdiğimiz önem sayesinde, çok şükür ülkemizde böyle bir sorun yaşanmadı. Tarım, ülkemizin vazgeçilmezidir. Verdiğimiz desteklerle, uygulamaya koyduğumuz projelerle çiftçilerimizin yanında yer almaya, üretimi arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum