-

AKSARAY OSB FİRMALARI ATSO İLE İFTARDA BULUŞTU

Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki firmalar Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programında bir araya geldi.

AKSARAY OSB FİRMALARI ATSO İLE İFTARDA BULUŞTU
12 Haziran 2018 - 12:14
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Adayı İlknur İnceöz, Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin de yer aldığı iftar programına katılım yoğun oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin yaptığı konuşmada; “2013 yılında sizlerin takdiri ve desteğiyle göreve gelmiş olduğum ATSO Meclis Başkanlığımın ilk gününden bu yana geçen 5 yıllık süre boyunca şahsım ve meclisimiz Aksaray’ı başta bölgemiz olmak üzere ülke genelinde sanayi şehri ve ticaret merkezi yapmak için uğraşmıştır. Bu yolda hızla ilerlemek ve hedefe ulaşmak için öncelikle Organize Sanayi Bölgemizin istenilen seviyede olması gerektiği bilinciyle Aksaray OSB’mizdeki siz değerli üyelerimizle sürekli istişare içinde olarak daha hızlı adımlar attık.Bugün organize sanayi bölgemizde 15 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilmektedir.Bu rakam ilerleyen yıllarda devletimizin yatırımlarda teşvikleri ilimizin stratejik konumu demiryolu bağlantı çalışmalarının tamamlanması limanlara ulaşımın kolaylaşması neticesinde artacak olan yatırımlarla Aksaray 2023 yılında bölgenin en büyük OSB’lerinden birisine sahip olacaktır. Bugün ortak aklın gücüyle sizlerle birlikte bu şehrin sanayisi yeniden inşa edersek inanıyorum ki kazanan hem sizler hem de Aksaray olacaktır. Bu anlamda sizlerden dileğimiz ve isteğimiz Aksaray büyürse Türkiye büyür sözümüzden yola çıkarak desteklerinizi ve emeklerinizi OSB’mizin üzerinden eksik etmeyin” Dedi.

OSB’deki istihdam yapılan yatırımların artması neticesinde ilerleyen yıllarda 25-30 Binlere dayanacağının altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ise konuşmasının devamında; “Sizlerin de içerisinde fabrikaları ve yatırımları bulunan organize sanayi bölgemiz, bugün şehrimizin en önemli ticaret merkezlerinin başında gelmektedir. Bölgemizin 5 ülkemizin ise ilk 20 büyük organize sanayi bölgesinden birisi olan Aksaray OSB’miz bugün dünyaca ünlü markaların yatırım merkezi haline gelmiştir. Çok yakın zamanda 3. genişleme alanımdaki yatırımlarında faaliyete geçmesi ile birlikte Aksaray’da hem istihdam hem de ticaret rakamlarında rekorlar kırılacaktır.15 bin kişinin istihdam edildiği organize sanayi bölgemiz yakın zamanda 25- 30 bin insanımızı istihdam edecek büyüklükte olacaktır.Bizler sizlerle fırsat buldukça her alanda, her platformda ve düzenlemiş olduğumuz toplantılarda bir araya gelmeye çalışıyor OSB bölgemizin sorunlarını sizler tarafından duyarak yetkili mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Konuşmamın başında söylemiş olduğum gibi Aksaray OSB ilimizin en önemli ticaret merkezidir. Orası bizlerin sizlerin ve Aksaray’ın geleceğidir. Bu anlamda orada meydana gelen sorunları ve çözüm önerileri bu toplantılarımızda dile getirelim ki ortak aklın gücüyle geleceğin sanayi kentini Aksaray’da inşa edelim. Biz göreve geleli henüz 3 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen odamıza kayıtlı firmalarımız ve şehrimizin idarecileri ile sürekli görüşerek şehrimiz ve iş dünyamız adına her ne konu varsa gündeme getiriyor, organize sanayi bölgemiz ile ilgili olarak gerek OSB yönetim kurulumuz gerekse OSB müdürlüğümüz ile sürekli istişare halinde olarak yapılabilecek projeleri görüşüyoruz. Önümüzde 24 haziranda yapılacak bir seçim dönemi vardır. Şu an için piyasalarda bir belirsizlik ve durgunluk söz konusu olsada 24 hazirandan sonra bu durgunluklar yerini hareketlenmeye bırakacaktır bu yüzden bizlerde bu hareketlenme öncesinde çalışmalarımıza hız vermeye başlayacağız. Konuşmama son vermeden öncesinde önümüzdeki günlerde idrak edecek olduğumuz Ramazan bayramınızı en kalbi ve içten duygularımla kutluyor katılımınızdan dolayı hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” Dedi.

Programda konuşan Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu’da Ak Parti olarak Organize Sanayi Bölgesinde çok büyük işler yapıldığını dile getirirken 24 Haziran’dan sonra aynı şekilde OSB’ye yapılacak yatırımların hızla artacağını belirtti.

Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz’de yaptığı konuşmasında; Organize Sanayi Bölgemize Ulakışla Demiryolu bağlantı çalışması yatırım planına alınmış ihalesi en kısa zamanda yapılacaktır. 1 Milyar TL’nin üzerinde olan bu çalışma Aksaray’ın en önemli sorunu olan limanlara ulaşımı ortadan kaldıracaktır. Demiryolunun bitmesi ile birlikte şehrimize gelecek olan yatırımlar çok büyük olacaktır. Aksaray Ak Parti döneminde çok büyük desteklerin ev sahibi olmuştur. Şehrimiz başta sanayi olmak üzere her alanda 16 yılda büyük değişimler göstermiştir. 24 Haziran’dan sonra inşallah bu destekler artarak devam edecektir” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum