-

AKSARAY VALİSİ HAMZA AYDOĞDU: "İYİLİKLERİ, GÜZELLİKLERİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Aksaray’da Alzheimer ve Demans hastalarının hayatını kolaylaştıracak önemli bir proje hayata geçirildi. Aksaray Valiliği kentte bulunan 1500 Alzheimer ve Demans hastasının sosyal hayatlarını kolaylaştıracak ‘Alzheimer ve Demans Hastaları Sağlıklı ve Güvenli Yaşam Desteği’ projesini hazırladı.

AKSARAY VALİSİ HAMZA AYDOĞDU: "İYİLİKLERİ, GÜZELLİKLERİ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
15 Aralık 2022 - 11:24
Aksaray’da Alzheimer ve Demans hastalarının hayatını kolaylaştıracak önemli bir proje hayata geçirildi. Aksaray Valiliği kentte bulunan 1500 Alzheimer ve Demans hastasının sosyal hayatlarını kolaylaştıracak ‘Alzheimer ve Demans Hastaları Sağlıklı ve Güvenli Yaşam Desteği’ projesini hazırladı. Mercedes Benz Türk A.Ş’nin desteklediği proje kapsamında kentte bulunan 500 Alzheimer ve Demans hastasına; kişilerin yakınlarına konumlarını gönderen,  hastaların nabzını ölçen, kişinin uzun süreli hareketsiz kaldığı bilgisini anlık bildirimlerle gönderen özel üretim akıllı kol saatleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Aksaray Kültürü Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu; farkındalık oluşturan projelerle İyilikleri güzellikleri arttırmaya devam edeceklerini ifade etti.  
Konuşmasında doğuştan Tip 1 Diyabetli çocuk hastaların her gün elleri kanamasın diye çok anlamlı bir proje hazırlayıp hayata geçirdiklerini söyleyen Vali Aydoğdu; Eroğlu Holding desteğinde alınan tam otomatik şeker ölçüm cihazlarının dağıtımını yaptıklarını onlarca aile ve çocuğun sevindirildiğini söyledi. Aksaray’da 1500 Alzheimer ve Demans hastası olduğunu, polis ve Jandarma bölgesinde kayıp hasta ihbarları yapıldığını vurgulayan Vali Aydoğdu hazırlanan proje ile Alzheimer ve Demans hastalarının hayatını kolaylaştıracak yakınlarının da kaygılarını giderecek bir uygulama başlattıklarını belirtti.
Aksaray için özel yazılım ve tasarımla üretilen akıllı saatlerin Alzheimer ve Demans hastalarının koluna bir saat gibi takılacağını belirten Vali Aydoğdu, cihazın; kişinin konum bilgisini, anlık nabız ve anlık hareket takibini yapma özelliği taşıdığını kaydetti.

-İyilikleri Aksaray’dan arttırmaya devam edeceğiz

Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alzheimer ve Demans hastası olan babanız, anneniz yolunu kaybeder diye sürekli evde onu tutmak zorundasınız. Dışarı çıkmasına müsaade edemiyorsunuz. Siz kendiniz dışarı çıkarken de Bir tarafımız evde kalıyor acaba evde ne yaptı. Bunu biraz düşündüğünüz zaman empati yaptığınız zaman zihnen ve fikren de bu gerçekten zor iş. Bu konuyu değerlendirdiğimizde hazırlanan proje ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Bu konuda İlimizin ve ülkemizin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Mercedes Benz yöneticileri ile görüşmelerimiz oldu. Protokollerimizi hazırladık ve imzalandı. Hazırlanan proje ile Aksaray’da bulunan 1500 Alzheimer ve Demans hastasından ilk etapta 500 kişinin kullanabileceği proje için Aksaray’a özel olarak üretilen özel yazılım yüklenen akıllı saatleri dağıtımını yapıyoruz. Bu saatlerin kişilerin konum bilgisini, anlık nabız ve hareket durumunu paylaşıyor. Bu şekilde Alzheimer ve Demans hastalarımız ve yakınlarının önemli bir sorununu çözüme kavuşturmuş oluyoruz. Buradan şunu da belirtmek isterim ki iyilik yapmaya iyilikleri çoğaltmaya her ne pahasına olursa olsun çocuklarımıza gençlerimize yaşlılarımızın da devam edeceğiz. Bu özel projede emeği geçen tüm kardeşlerime ve özellikle Mercedes Benz Türk A.Ş Aksaray Direktörü Sayın Ulf Rease’ye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah kendilerini Aksaray’ın önde gelen hayırseverlerinden biri yapacağız’ diye konuştu.

-Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Rease: “Çok anlamlı bir projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.


Törende konuşan Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Ulf Rease ise çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini Aksaray’da gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Mercedes olarak Türkiye’de sporcuları, öğrencileri desteklediklerini bu tür destek programlarını genelde sadece İstanbul’da yaptıklarını ifade ederek; “Bu proje ile sosyal sorumluluk projelerine sağlanan desteklerin bir bölümünü Aksaray’a getirmiş oluyoruz. Aksaray’da farklı etkinlikleri de desteklemeye devam ediyoruz. Öğrencileri de burs desteği vermekten de mutluyuz. Aksaray çevresinde 10 bin ağaç dikimi de gerçekleştirdik. Alzheimer Demans hastalarına akıllı saat projesini destekliyoruz. Bu projeyi desteklediğimiz için büyük gurur duyuyorum. Almanya ve dünyada böyle bir proje ile karşılaşmadım,  Aksaray’da gördüm ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alzheimer ve Demans hastaları ve yakınlarına akıllı saatlerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu projeye sağladıkları destekleri nedeniyle Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Ulf Rease Aksaray Valiliği adına ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum