-

AKSARAYA TÜRKİYE İLE KOMŞULARDAN %4 ARTI YATIRIM İSTENİYOR!!!

Aksaray nüfusundaki çocuk oranının Türkiye ve komşulara göre %2 ila 4 puan yüksek olduğundan bunlara gerekli eğitim ve iş sağlanmasıyla sağlık hizmetleri başta olmak üzere gerekli yatırımlar için genel bütçeden ülkemiz geneli ve komşulara göre artı %4 yatırım şart.!!!!

AKSARAYA TÜRKİYE İLE KOMŞULARDAN %4 ARTI YATIRIM İSTENİYOR!!!
17 Mayıs 2022 - 07:33

    Aksaray ili genelindeki çocuk nüfus oranının Türkiye ortalaması ile komşularından %2 ila 4 fazla olması nedeniyle önce bu  çocukların ana okulundan üniversiteye kadarki eğitiminden sağlık hizmetleri ardından ise yeterli iş imkanı için genel bütçeden her konuda diğer illerden en az %4 fazla yatırım yapılması isteniyor.
  
 Bu konuda Vali Aydoğdu ile birlikte tüm seçilmiş ve atanmışlarla Meslek Odaları yetkililerine seslenen hemşerilerimiz” TUİK verilerine göre Aksaray ili nüfusundaki çocuk oranı Türkiye ortalamasının 2 puan üstündeyken %27.5 olan komşu Niğde ’deden  %1.4 , %24.6 olan Nevşehir ilinin çocuk oranından %4.3,  %23.4 olan Kırşehir ilinden %4.5,%22.4 olan Kırkkale’den%6.5 fazlalığıyla %28.9’dur.

 Türkiye ortalamasıyla, komşularımızdaki %4 fazla olan çocuk nüfusumuzun eğitim, spor, sağlık ile istihdamı göz önüne alınarak mutlaka genel bütçeden Milli Eğitim, Spor ve Sağlıkla istihdam konusunda her yıl en az %4 artı ödenek alınabilirse bu  açık kapatılabilir.


   Aksi durumunda bu çocuk nüfusun büyümesiyle Eğitimden, Spora, Sağlıktan istihdama kadar her konuda Aksaray’da büyük sıkıntılar yaşanmaması için şimdiden gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” dediler. (Haber Ali Genç)
  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum