-

Altın bir ayın ardından 1830 Dolar/ONSun üzerinde

Enflasyon verisi sonrası altının hızla toparlanma sürecinin içerisinde olduğu seanslar serisini izledik.

Altın bir ayın ardından 1830 Dolar/ONSun üzerinde
16 Temmuz 2021 - 11:30

Enflasyon verisi sonrası altının hızla toparlanma sürecinin içerisinde olduğu seanslar serisini izledik. Hafta ortasında 1807 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, dünkü seansta 1834 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son bir ayın en yüksek seviyesi kaydedildi. Günün kritik gelişmesi FED Başkanı Jerome Powell'in ABD kongresinde yaptığı sunum takip edildi. Başkan sunumunda genişlemeci politikalarının sürmeye devam edeceklerini savunurken artan enflasyon ile beklentileri aşmasına rağmen bunun geçici olduğunu savundu. Başkanın iyimser söylemleri karşısında altının da tepkisi pozitif yönlü olurken, dünkü seansı 1828 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı yüzde 0,1 gibi kazanç elde ederken üst üste üçüncü seansı da yeşilde kapatmış oldu.

 

Gümüş de dünkü seansı yeşilde kapatmayı başarırken, altınla uyumlu bir seansı geride bıraktı. 26,25 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 26,34 dolar/onstan günü kapattı ve hanesine yüzde 0,4 kazanç yazmış oldu.

 

Platin dünkü seansta 1147 dolar/ons seviyesine kadar uzanırken son bir ayın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. 1130 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 1140 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,8 kazanç yazmış oldu.

 

Paladyum ise diğer kıymetli madenlere ayak uydurmayışıyla dikkat çektiği bir günü geride bıraktı. 2829 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,2731 dolar/onstan kapanış yaparak son iki haftanı en düşük seviyesini kapattığı seansı yaşadı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasasında dün resmî tatil olması dolayısıyla işlemler gerçekleşmezken, Bayram öncesi olması dolayısıyla düşük işlemler gerçekleşmeye devam etmesi bekleniyor.

:TROY

Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum