-

Altun: "Katar ile imzalanan protokol sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ile Katar arasında imzalanan 'Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü'nün yalnızca silahlı kuvvetler mensuplarını karşıladığını açıkladı.

Altun: "Katar ile imzalanan protokol sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır"
25 Haziran 2021 - 16:30

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı Titter'dan Türkiye ile Katar arasında imzalanan 'Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü'nün yalnızca silahlı kuvvetler mensuplarını karşıladığını bildirdi. Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bazı yayın organlarında "Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi" şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye ve Katar arasında imzalanan "Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü" sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır.

Protokole göre; Katar'daki silahlı kuvvetler mensupları ile Türkiye'deki silahlı kuvvetler mensupları belirlenen kontenjanlar çerçevesinde karşılıklı değişimden yararlanabileceklerdir. Amaç tamamıyla "askeri tıp" alanındaki tecrübelerden istifade edebilmektir.

Katar haricinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Arnavutluk, Moldova, Gambiya, Somali ve Güney Kore'nin de bulunduğu 20'den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencileri de Türkiye'de öğrenim görmektedir.

Türkiye, dost ve müttefik ülkelerle karşılıklı tecrübe ve imkanlardan yararlanarak ilişkilerini daha da derinleştirmeye devam edecektir. Yalan ve iftira ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz."
Hibya Haber Ajansı


HIBYA

YORUMLAR

  • 0 Yorum